HABERDENİZLİ.COM

Araştırmaya göre 2017’de Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketi, 1.674.543.328 lira ile ASELSAN oldu. ASELSAN, 2017’de cirosunun yüzde 31’ini Ar-Ge’ye ayırmış.  Bu araştırmaya göre listede Denizli’den 8 firma yer alıyor.

Listenin 46. Sırasında yer alan Kocaer Haddecilik San. ve Tic. A.Ş. 2017 yılında 17.827.503 lira Ar-Ge harcaması yapmış. Kocaer Haddecilik San. ve Tic. A.Ş.’nin Ar-Ge personel sayısı 33 ve 2018 yılı için Ar-Ge harcaması için planlanan bütçesi ise 15.000.000 lira olarak açıklandı.  En çok Ar-Ge harcaması yapan Denizli’deki diğer firmalar ise sırasıyla şöyle:

Menderes Teks. San. ve Tic. A.Ş., Ozanteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Pamukkale Kablo San. Tic. A.Ş., Elsan Elektrik Gereçleri San. ve Tic. A.Ş., Gamateks Teks. San. ve Tic. A.Ş., Nexans Türkiye Endüstri ve Tic. A.Ş. ve Erikoğlu Emaye Bakır Tel San. A.Ş.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Ar-Ge 250’nin üst sıralarına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da savunma ve havacılık, beyaz eşya ve otomotiv sektörlerinin damga vurduklarını görüyoruz. Ar-Ge merkezlerinde 1300 Ar-Ge personelinin görev yapması da sevindirici bir durum. Önümüzdeki yıllarda bu rakamın daha fazla olmasını ümit ediyoruz. Denizli’den 8 firmamızın bu listede yer alması ayrı bir gurur kaynağı. Bu demek oluyor ki Denizli sanayicisi Ar-Ge’ye önem veriyor ve sanayimiz gelecek vadediyor.” dedi.