Denizli Belediyesi, altyapının ardından üstyapısını tamamladığı ana caddeleri, dünya standartının üzerinde olacak şekilde ulaşıma açmaya devam ediyor. Birçok cadde ve sokak, yol ve kaldırım işleri tamamlanıp ulaşıma açılırken kalan bölümlerde de çalışmalar devam ediyor.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nün sürdürdüğü üstyapı çalışmalarında son bölüme gelindi. Ekipler, trafiğin az olduğu pazar günü yoğun bir mesai harcayarak, Çaybaşı Caddesi'ni asfaltladı. Yolda Aydem ve Türk Telekom gibi kuruluşların hatları toprak altına alınarak, görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Araç yolu dünya standartına çıkarılırken kaldırımlar da aynı kalitesiyle yayaların hizmetine sunuldu. 12 metre genişlik ve 360 metre uzunluğa sahip yol için bin 750 ton "RCC" denen beton kullanıldı. Üzerinde 600 ton asfalt aşınma tabakası oluşturuldu. 3 ile 4 metre genişliğinde değişen kaldırımlarda ise traverten ve mermer malzeme kullanıldı. Kaldırımla yol arasına, andezit bordürden yağmur suyu olukları yapıldı.
Bu arada Çamlık Caddesi’ndeki üstyapı çalışmaları da devam ediyor. Asfalt aşınma tabakası öncesindeki işlemler yapıldı. Yol, beton dökülerek asfalta hazır hale getirildi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, üstyapı çalışmalarına katılarak ekipleri yönlendirdi. Güngör, “Üstyapısı biten yollar için vatandaşlardan olumlu görüşler alıyoruz. Herkes kendi mahallesinde üstyapı çalışması ister oldu. İnşallah Denizlimiz, yollarıyla da standartların üzerinde bir şehir olacak.” dedi. CİHAN