Denizli’de geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ‘tarihi geçmiş korona ilaçları’na bir yenisi daha eklendi. 28 Ağustos günü ateş öksürük ve halsizlik şikayetleri ile hastaneye giden 32 yaşındaki Yaşar Koç’a yapılan korona virüs testi pozitif çıktı. Delta varyantına yakalandığını öğrenen genç adama ikinci şok ise filyasyon ekipleri tarafından bırakılan ilaçlarla oldu. 29 Ağustos günü Koç’un evine gelen ekipler korona ilaçlarını bırakarak evden ayrıldı. Ekiplerin ayrılmasıyla ilaçları kontrol eden Yaşar Koç’un eşi Hatice Koç ilaç paketlerinin üzerinde etiket olduğunu farketti. Etiketleri çıkaran Koç çifti ilacın son kullanma tarihinin 3 ay geçtiğini gördü.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini arayan Hatice Koç yetkililerden “Kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz” cevabını aldı.  Yine son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarını eşinin kullanmasını istemeyen genç kadın eczaneden para karşılığında almak istese de başarısız oldu. Eczaneden ‘Son kullanma tarihi geçen ilaçları kullanmayın’ cevabını alan genç kadın CİMER’e şikayet dilekçesi yazdı.

Delta varyantıyla mücadele eden eşi için endişelenen Hatice Koç “Eşim ilacını almadığı takdirde daha kötü sonuçlar doğabilir. Bugün ilk dozuna başlaması gerekiyordu ve başlayamadı. Lütfen birileri bize yardımcı olsun. Buna bir dur dememiz lazım. Diğerleri de bizim gibi mağdur olmasın, sesimizi duyun” diyerek yetkililerden yardım talep etti.

Denizli’de Yine “Tarihi Geçmiş Korona İlacı” Hasta Yakını İsyan Etti

Denizli’de Yine “Tarihi Geçmiş Korona İlacı” Hasta Yakını İsyan Etti

Denizli’de Yine “Tarihi Geçmiş Korona İlacı” Hasta Yakını İsyan Etti

Kaynak: Aynahaber