18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Huzurevi sakinleri Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demir, yaşlılarımızın hayat tecrübesinden yararlanılmasının önemli olduğunu vurguladı.

     Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Vakfı Başkanı Musa Kazım Manasır, Denizli Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Pakize Işıklı, Huzurevi Müdürü Ali Tufan ve Huzurevi sakinleri katıldı.

     Ziyaretlerinden dolayı Huzurevi sakinlerine teşekkür eden Vali Abdülkadir Demir, “Her alanda olduğu gibi yaşlılarımıza ve büyüklerimize hükümetimiz çok önem veriyor. Uzun süredir evde bakım hizmeti ile bakıma muhtaç insanlarımıza önemli destekler veriliyor” dedi.

     Haftanın önemi hakkında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, anne ve babaların çocuklarına nasıl şefkatle bakıyorsa, çocukların da anne ve babaları yaşlandıkları zaman aynı şefkat ve sevgiyi göstermelerinin önemli olduğunu söyledi. Devletin son yıllarda sosyal hizmetler anlamında büyük bir ivme kazandığını vurgulayan Altın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yaşlılara en iyi şekilde bakabilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

     Yaşlılarımızın hayat tecrübesinden yararlanılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Demir, “Toplum olarak yaşlılarımızın tecrübelerinden daha çok yararlanmamız lazım. Biz dışarıda ne konuşursak konuşalım, eğitimden ne öğrenirsek öğrenelim hayatın gerçekleri ile örtüşmüyor. Dolayısıyla büyüklerimize çok değer vermeliyiz. Onların tecrübeleri yazılı hale getirilerek değerlendirilmeli. Geldiğimiz nokta küçümsenecek bir nokta değil. Onların sağlıkları ve huzurları kadar bu tecrübelerinin de değerlendirilmesinin çok gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

     Önemli olanın, yapılan hizmetlerden vatandaşlarımızın memnun kalması gerektiğini vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, “Denizlide çok özel bir  konumumuz var. Şehrimiz adına övünerek söylüyoruz,  hem eğitim konusunda, hem sağlık konusunda, hem de sosyal hizmetler konusunda sivil toplum örgütleriyle yapılan işbirliği ile önemli çalışmalar yapılıyor. Sivil Toplum Örgütü temsilcilerimiz ‘Bu devletin işi’ demeden günlük mesailerini buralara harcamışlar. Sizler de burada hem vakıf olarak hem dernek olarak bu işlere sürekli destek veriyorsunuz. Bundan sonrada hep birlikte destek vereceğiz” diye konuştu.