Denizli Büyükşehir Belediyesi alt yapısı tamamlanan bölgelerde üst yapı hamlesini başlattı. Nisan ayında ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, 7 ayrı etap halinde Denizli’nin bozuk ve yamalı yolları ile kaldırımlarını yenileyecek. Çalışma ilk olarak Denizli'nin en yoğun güzergahlarından biri olan Ulus Caddesi'nde Başkan Zolan’ın katılımlarıyla başladı. 

ULUS CADDESİ’NDE TRAFİK ÇİFT YÖNLÜ OLARAK DEVAM EDECEK

Bugün başlayan çalışmalar kapsamında Ulus Caddesi’nin bir kısmı iş makineleriyle kazılmaya başladı. Vatandşları  zor durumda bırakmamak ve trafik akışını tamamen kesmemek için böyle bir yol izlediklerini belirten Zolan, Ulus Caddesi’ndeki çalışmların yaklaşık 2 ay sürceğini söyledi. 

ESKİ HİÇ BİR ŞEY KALAMAYACAK

Denizli’nin alt yapıdan sonra üst yapı anlamında da büyük birdeğiim geçireceğini Belirten Zolan, “Alt yapı çalışmaları nedeniyle yollarımızda olağanüstü bozulmalar oldu. biz bu bozulmaları toz ve çamur olmasın düşüncesiyle geçici olarak asfaltladık. Fakat bu düzenleme yollarda konforlu sürüşe engel oldu. ama planlamamız da bu şekildeydi. Şimdi artık kaldırım ve yolları yapma zamanı. Alt yapısı biten yerlerde Eski hiçbir şey kalmayacak. Yeni kaldırım ve yollarla Denizli’yi daha konforlu  bir hale getireceğiz. Aynı şekilde kaldırımlarda gerekli tüm çalışmlar yapılacak. Kaldırımlarda yöremize has traverten ve andezit taşı kullanacağız.” şeklinde konuştu.



ÇALIŞMALAR SIRASINDA  ELEKTRİK SİTEMİDE YERALTINA GİRECEK

Çalışmaları elektrik dağıtım şirketiyle beraber koordineli bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Zolan, “yıllar önce yapılmış, caddelerde yer alan beton direkleri, sarkmış telleri artık görmeyeceğiz.  Elektrik telleri de bu çalışmayla yol altına inmiş olacak. Proje tamamlandığında  O sarkan tellerin oluşturduğu çirkin görüntüden kurtulacağız.” ifadelerini kullandı. 

“HALKIMIZDAN BİRAZ DAHA SABIR İSTİYORUM”

Uzun soluklu altyapı çalışmalarına sabır gösteren Denizli halkına teşekkür eden Zolan, “vatandaşlarımıza güvenerek zor bir işe girdik, göz boyamak için işler yapmadık. Zor olduğunu bildiğimiz halde bu işe başladık. Çok şükür vatandaşlarında desteğiyle alt yapı ihtiyacını bitirdik. Alt yapı yaptığımız bu son işle taçlanacak. Denizli inşallah dünyada ve Türkiye’de göz kamaştıracak.” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR YENİ YILA KADAR SÜRECEK

Üst yapı ve asfalt çalışmalarının 7 ayrı parçada yapılacağını belirten Zolan, “en geç 2018 yılının Şubat ayına kadar çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz.  Halkımızdan son bir sabır istiyorum. Bu tamamlandığında hepimiz alt yapısıyla, üst yapısıyla çok rahat edeceğiz.” dedi.