Denizli’de tren kazası tatbikatı gerçeği aratmadı.
19. Bölge Güney Ege Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Denizli’de bir araya gelerek bir dizi tatbikat başlattı. Gönüllülerden oluşan Denizli, Muğla ve Aydın’dan UMKE ekiplerinin de katıldığı tatbikatlarda yaşananlar gerçeği aratmadı. Dün gece düzenlenen deprem tatbikatının ardından bugün de tren kazası ve triaj tatbikatı düzenlendi.
Sümer Mahallesi’ndeki tren garında yapılan tatbikatta, senaryo gereği kaza yapan ve 3 vagonunda ağır hasar meydana gelen trende arama kurtarma çalışmaları yapıldı.
Kazada yaralanan 40 yolcunun kurtarılması amacıyla Denizli, Muğla ve Aydın UMKE ekipleri büyük bir çaba sarf etti. Kazanın ardından kısa sürede olay yerine giden ekipler, kanlar içerisinde vagon ve yerlerde yardım bekleyen yolculara ilk müdahaleyi yaptı. Zaman kaybedilmeden müdahaleleri yapılan yaralılar kısa süre içerisinde hastanelere sevk edildi. Tatbikatta Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri de yaptıkları yaralı rolleriyle, sinema sanatçılarını aratmadı. 9 müdahale ekibinde bulunan 45 kişilik kurtarma ekibi, tatbikatta çalışmalarıyla tam not aldı.

45 KİŞİ YER ALDI


UMKE Bölge Koordinatörü Mehmet Taşkın, Denizli, Aydın ve Muğla koordinatörlüğünde tren kazası ve ilk müdahale tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tatbikatta 45 kişi yer aldı. Tatbikatta yaralanan 28’i ağır 40 yaralıya ekipler zamanında müdahale ederek sağlık kuruluşlarına sevk etti. Amacımız, bölgede gönüllülük esasına göre görev yapan UMKE ekiplerinin birlikte çalışma bilgi ve becerisine kavuşmasını sağlamaktır. Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri tatbikatta üzerlerine düşen rolleri çok iyi yerine getirdiler. Bu tür vakalar her zaman karşılarına çıkıyor” dedi.