Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Onur Togul (43), polisin tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Togul, beş saatlik müdahaleye rağmen kurtulamadı.

Savcı, otopsisi tamamlanan Togul'un cenazesini, Türkiye'den gelen babasına teslim etti. Togul, Denizli'de toprağa verilecek.

Ludwigshafen Polisi, kentin Berlin Meydanı'nda meydana gelen olayda Onur Togul'un yaya olarak devreye gezen iki polisten birine aniden bıçakla saldırdığını ve bir polisi yaraladığını açıkladı.

Açıklamada, saldırganın ateş edilerek durdurulabildiği belirtildi. Onur Togul'un ölümüne yol açan kurşunların hangi polisin tabancasından çıktığı ile ilgili de "Araştırılması lazım" denildi. Onur'un akrabaları olayın tüm ayrıntılarıyla açığa çıkmasını istiyor. Kendilerinin olayı bir gün sonra TV'den öğrendiklerini söyleyen yakınları, kendilerine bilgi verilmemesinden şikayet etti.

Onur Togul'un akli dengesinin yerinde olmadığını, sürekli takip edildiğinden şikayet ettiğini belirten yakınları, şunları söyledi: "Onur, Ludwigshafen'da doğdu. İki kardeşi de burada yaşıyor. Babası Türkiye'deydi. Cenazeyi almaya geldi. Polis iki kardeşine de haber vermemiş. Onlar da televizyonda haberlerde öğrenmişler. Onur'un akli dengesi bozuktu. Ruh sağlığı yerinde değildi. Polise saldırıp saldırmadığını ve olayın nasıl olduğunu hala bilmiyoruz. Etkisiz hale gelmesi için illa ölmesi mi gerekirdi. Bacağına veya koluna da ateş edebilirlerdi. Biz polisten ve savcılıktan bilgi verilmesini ve olayın tüm ayrıntılarıyla araştırılmasını bekliyoruz."