Denizli Belediyesi, Kentsel Strateji ve Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Denizli-3x3 Katılımcı Planlama ve Tasarım Çalıştayı’ kapsamında ortaya çıkan 9 tasarım Denizli Danışma Kurulu'nda tanıtıldı.
Denizli, İstanbul, Roma, Rotterdam ve Madrid’den toplam 9 tasarım ekibinin Çatalçeşme, Kirişhane ve Molla Deresi için ürettikleri fikir projeleri, kamu, özel ve sivil toplum örgüt temsilcilerinden oluşan 100 kişilik Danışma Kurulu'nda tartışıldı. Denizli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yapılan proje sunumları, tasarım şöleni olarak değerlendirildi.

Çatalçeşme’nin eski ve yeni değerlerle birlikte Denizli’nin açık alan ve kültürel faaliyetleri ile bir çekim merkezi olma hedefine yönelik olarak yapılan tasarımlar; Osman Yücel Aysun, Metin Keskin ve Juan Hevia-Nuria Ruiz tarafından sunuldu.

Kirişhane bölgesinin kültür ve turizm odaklı dönüştürülmesi amacına yönelik olarak yapılan tasarımlar ise Lale Mimarlık, PAB ve Insula Architettura tarafından kurul üyelerine anlatıldı.

Molla Deresi'nin kentsel park olarak kente kazandırılması ve yakın çevresinin ise yeni bir kentsel doku ile dönüşümünü sağlayacak tasarımlar ise Yonca Tarhan Mimarlık, Yalın Mimarlık, IND Inter National Design tarafından sunuldu.

Sunumların ardından, danışma kurulu üyeleri tasarımlarla ilgili görüş ve önerilerini sundular ve Denizli’nin geleceği için tasarım seçeneklerinin her birinin farklı özelliğe sahip olduğunu belirttiler.

Toplantı sonunda, tüm üyeler benimsedikleri tasarımcıları belirleyen oy pusulalarını sandığa attılar. Bir proje demokrasisi örneği olarak da tarihe geçecek olan çalıştayın benimsenen projeleri Danışma Kurulu ve Teknik Kurul tarafından seçilecek.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu projelerin Denizli'ye çok büyük katkı sağlayacağını belirtti. Zolan, ayrıca salonda bulunan eski dönem belediye başkanlarının varlığına dikkat çekerek, böylesine bir iş birliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Tüm danışma kurulu üyelerine ve önceki belediye başkanlarına teşekkür eden Zolan, tüm tasarımların ‘Denizli Yol Haritası’ kapsamında değerlendirileceğini dile getirdi.