HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Uçancıbaşı mahallesinde henüz kime ait öğrenilemeyen bir cenaze töreninde tabutun üzerine sözde PKK bayrağı örtüldüğü iddia edildi. Olay kısa sürede sosyal medyada yayılırken İYİ Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk ve İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin, yaşanan bu hadiseye sert tepki gösterdi. ÖDP Denizli İl Başkanı Orhun Çoban'da açıklamalara "bu PKK paçavrası değil, DEVYOL bayrağıdır." dedi. 

Sözde PKK bayrağı açıldığını söylediği cenaze törenine, belediyelerin taziye çadırı göndermesini eleştiren Süpçin,  ''Tabutun üzerinde duran bez parçasının PKK bayrağı olduğu açık. Belediyeler, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesidir. Hiçbir terör örgütüne ait propagandaya ne belediyeler ne de Emniyet Kuvvetlerimiz müsaade etmemelidir. Bu yanlışın, Ege'nin gözbebeği ilimizdeki ve Pamukkale ilçemizdeki bu aymazlığın hesabı verilmelidir. 

Olayla ilgili bir açıklama yapan Ögürlükçü Demokrat Parti (ÖDP) Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, cenazenin üstüne örtülenin PKK’ye ait bir örtü olmadığını söyledi. Çoban, “Vefat eden Cemal Göktaş, ÖDP Yönetim Kurulu Üyesi ve Haziran Hareketi Denizli Meclis Üyesidir. Cenazesinin üzerine örtülen bayrak da Devrimci Yol’un Yıldız Yumruklu Bayrağı’dır. Bayrağın PKK ile alakası yoktur. Siyasi parti tarafından yapılan açıklamalar provakatörce bir açıklamadır. Halkı yanlış yönlendiren bu demeci vermeden önce bir araştırsalar sorsalar iyi olurdu.” dedi.