Denizli Belediyesi, 92 bin 200 metrekare alanı kapsayacak Sevindik Vadi Parkı Projesi’nin yapımına başlıyor. Belediye, 2009’da beş yıl içinde yapılacağı açıklanan ve "77 Dev Proje" arasında yer alan bir projeyi daha hayata geçiriyor. Projenin, 300 günde tamamlandıktan sonra Denizli’nin en gözde mekânları haline geleceği bildirildi. Sevindik Mahallesi’nde yapılacak parkın projesinin ihalesine çıkıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki ihaleye yedi firma teklif sundu. Komisyonun değerlendirmesinin ardından yer teslimi yapılarak eylül ayında yapıma başlanacak.

Belediye Başkanı Osman Zolan, sekiz yıldır Denizli’nin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını, sıranın vadi projelerine geldiğini söyledi. Zolan, “2004 yılından bugüne Denizli’nin her noktasına eşit hizmet götürdük. İnsanların yorucu ve stresli ortamlardan uzak kalabileceği, doğayı hissedebileceği mekânlar oluşturduk. Özellikle çevresel ve sosyal yaşam alanı oluşturmada Denizli’nin farklı bölgelerinde büyük kent parkları yaptık. İncilipınar, Çamlık, Sümer, Adalet, Bağbaşı ve Eskihisar parkları bunlara en güzel örnektir. Bu kapsamda ilk olarak Ak Vadi Parkı'nın yapımına başlandı. Türkiye’nin sayılı, Ege’nin en büyük parklarından biri olacak. Şimdi de Sevindik Vadi Parkı Projesi’ni hayata geçiriyoruz.” dedi.

Sevindik Vadi Parkı'nda giriş meydanı, yaprak bitki gösteri alanı, su oyunları alanı, kafetarya, seyir terasları, tarih bahçesi, mini golf alanı, spor alanı, sosyal tesis, paintball alanı, oyun treni, ağaç altı oturma meydanı, yeşil amfi, paten pisti, yeşil labirentler, çocuk oyun macera alanları, tırmanma oyun alanları, jimnastik platformu, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru, dinlenme alanları, şelale ve su öğeleri, kelebek vadisi ve otopark alanları olacak.