Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 3. oturumuna gündemde 19 . sırada yer alan madde damga vurdu. Maddenin içeriği ise Göveçlik'te Araplar Çubuğu mevkiinde bulunan toplam 98 bin metrekare büyüklükteki 5 parselin yapısının sanayi alanından, konut ve ticari alana dönüştürülmesi ve yapılaşma yoğunluğunun 0,60'dan 1'e çıkarılması konusu ele alındı. 

KİŞİYE ÖZEL BİR DÜZENLEME VAR
Konuyla ilgili söz alan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, kişiye özel bir uygulama gibi konuyu algıladıklarını belirterek şunları söyledi, "Göveçlik'te yapılan plan değişikliği ile 98 bin metrekare alanda 8 kat yüksekliğinde 200 konutun yer alacağı yüzde 80'i konut, yüzde 20 ticaret alanı olarak görülen değişikliğin sanki kişiye özel bir düzenleme gibi algılanmıştır. Ağustos ayında Meclis toplantısında karar alınmasından hemen sonra arazide ilgili değişikliği talep eden mülk sahibi firma yada kişiler tarafından başka bir firmaya tapuda devir ve değişiklikleri yapılması yapılan düzenlemenin açıkça rant olduğunu bizlere sunmaktadır. Ben bu konudaki hassasiyetimizi vurgulamak istiyorum. Çünkü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, göreve gelir gelmez ilk söylemlerinden birisi de imar kanunuyla alakalıydı ve rantların yaşanacağını söylemişti. İmar ile ilgili yeni bir düzenlemenin hızla yapıldığını iletmişti. Bende buradan bu araziyle ilgili değişikliğin bu yasa çıktıktan sonra yapılmasını öneriyorum. Oylama durumunda ise biz MHP grubu olarak kişiye özel rant sağlanan bu plan değişikliğine ret oyu vereceğiz" dedi.
CHP Grup başkanvekili Bekir Çapar'da söz konusu arazide istenilen değişikliğe bakıldığında, bölgede mevcut kat yoğunluğunun  0,60 olduğu dikkate alındığında rant kokusu aldıklarını söyledi. Çapar'da Başbakan'ın duyurduğu yeni hazırlanan İmar ile ilgili düzenlemenin beklenilmesini ve sonrasında bu değişikliğin ele alınmasını istedi. 

KARŞILAŞTIRMAYI DOĞRU YAPMAK LAZIM
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, yapılan imar değişikliği ile ilgili ortaya atılan rant ifadesinin doğru olmayacağını ifade ederek şunları söyledi, "Bu bölge bir sanayi alanı. Burada sanayi için yapılaşma 0,60 oranında. Ancak burada hazırlanan proje bir toplu konut projesi. İçerisinde hem sağlık hem de eğitim alanını kapsayacak bir proje. O bölgede konutlarla ilgili yapılaşma yoğunluğuna emsal anlamda bakarsanız bir sorun göremezsiniz. Sanayi alanının yapılaşmasıyla konut alanının yapılaşmasını emsal gösteremezsiniz. Ayrıca burada sanayi alanı değişmeden bir yapı yoğunluğu artırılsa idi buna birlikte tekrar bakardık. Ancak öyle bir şey yok. 
Hayata geçmesi durumunda o cazibe alanı olan bölgemize güzellik katacak bir proje. Ayrıca Başbakanımızın İmar konusuyla ilgili aktardığı o düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Ve o düzenleme 14 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Yani yeni düzenlemede bugün görüştüğümüz araziyi de kapsıyor. Yeni düzenlemede  bir farklılık olursa bu araziyle ilgili de değerlendirme yapılacak" dedi. 
Gündem maddesi muhalefetin 24 ret oyuna karşılık Ak Parti'li Meclis Üyeleri'nin 43 oyu ile kabul edildi.