Denizli'de Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. Yıldönümü ve Polis Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Denizli İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar başkanlığındaki heyet Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret ettiler.

    Denizli İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, şube müdürleri ve polis memurlarından oluşan heyeti makamında kabul eden Vali Erkmen, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun birçok ülkenin kuruluşundan daha eski olduğunu ifade ederek polis teşkilatının çok köklü bir kuruluş olduğunu söyledi.

    Polislik mesleğinin zor, fedakarlık isteyen ve mesai mefhumu olmayan bir meslek olduğunun altını çizen Vali Erkmen, “Polis teşkilatı hepimizin gurur duyduğu bir teşkilattır. Bir ülkede her şeyden önce huzur ve güvenlik gelir. Eğer huzur ve güvenlik yoksa siz ne kadar zengin olursanız olun, ne kadar güzel şeyler gerçekleştirmeye çalışsanız dahi bunları gerçekleştirmeniz mümkün olmaz. Her şeyin başı huzur ve güvendir. Bu nedenle emniyet teşkilatımız kuruluşundan bu güne kadar hem halkımızın huzur ve güvenliğini sağlama konusunda çalışmalar yapmakta, hem de sosyal bir takım görevler üstlenmektedir. Biz Denizli polis teşkilatında görev yapan tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz. Denizli halkına da teşekkür ediyoruz. Denizli Türkiye’de en huzurlu illerin başında gelmektedir. Bu da Denizli halkının devlete millete ve kanunlara karşı saygısını gösteriyor. Denizli her zaman bir huzur kenti olmaya devam edecektir” diye konuştu.

    Suça karışmamış vatandaşların güvenlik güçlerinden korkmasını, çekinmesini gerektirecek bir neden olmadığını, güvenlik güçlerinin kanunlara saygılı vatandaşların yanında olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erkmen, polis merkezlerinin fiziki imkanlarının iyileştirildiğini ve vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için her türlü imkanın oluşturulduğunu söyledi.

    Denizli’de şahsa karşı işlenen suçlarda aydınlatma ve yakalama oranının %99, mala karşı işlenen suçlarda da %44 olduğunu belirten Vali Erkmen, bu oranların Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu, bunun da emniyet teşkilatının başarısını ortaya koyduğunu söyledi. 

    Ziyarette İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, kendilerine verdiği destekten dolayı Vali Erkmen’e plaket verdi.