HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valisi Hasan Karahan başkanlığında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Müftülüğü arasında yapılan protokolle projeye start verildi. 

Ülkemizde organ bekleyen hasta sayısında yaşanan artışa paralel olarak organ bağış sayısının istenilen seviyede olmaması dolayısıyla toplumda organ bağışı bilincinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması için Denizli’de ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ Projesi hayata geçirildi. 

Projenin startı Vali Hasan Karahan Başkanlığında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıyla başladı.

İl Müdürlerinin ve Kurum Amirlerinin katıldığı toplantıda Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ projesiyle ilgili sunum yaparak organ bağışı konusunda Türkiye’de ve Denizli’deki son durum hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında yapılacakları da anlatan Öztürk; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapacağımız protokolle okullarda öğrenciler aracılığıyla velilere organ bağışının önemini anlatan mektuplar göndereceğiz. İl Müftülüğü ile birlikte her hafta farklı camide organ bağışıyla ilgili vaaz verilerek, camide vatandaşlardan organ bağışı alacağız. Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’yle birlikte Kredi Yurtlar Kurumu’nun önünde stant açarak üniversite öğrencilerinden organ bağışı alacağız. Ayrıca çeşitli kurumlarda organ bağış eğitimleri düzenlenecek ve eğitim sonrası stantlar kurularak organ bağışı kabulü yapacağız” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün sunumundan sonra sözü Denizli Müftüsü Mehmet Aşık aldı. Mehmet Aşık da organ bağışının dinimizce caiz olduğunu hatta caizin ötesinde insan hayatını kurtarmak için gereklilik olduğunu vurgulayarak; “Maide suresinin 32. Ayetinde geçtiği gibi  ‘Her Kim Bir Hayatı Kurtarırsa, Bütün İnsanları Kurtarmış Gibi Olur’ ” diyerek organ bağışının önemine vurgu yaptı.

Vali Hasan Karahan da organ naklinin Türkiye’nin ciddi sorunlarından birisi olduğunu söyleyerek  bu konuda topluma önder olmak ve vatandaşları organ bağışına teşvik etmek gerektiğini söyledi. Karahan; “  Organ bağışının organ bekleyen hastalar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Denizli'ye baktığımızda da organ bağış sayılarının Türkiye ve Dünya ortalamasının altında kaldığını görüyoruz. Toplumda yeterli duyarlılığı oluşturabilirsek organ bağışına daha fazla katılım olacağına inanıyorum. Zaten biliyorsunuz Devletimiz organ bağışını teşvik ediyor. Dinen de organ bağışı pek çok güzelliği içinde barındıran hayırlı bir iş. Bir de organ bekleyenin bizim en sevdiğimiz bir kişi olabileceğini de düşünmemiz lazım. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.  

Konuşmalardan sonra proje kapsamında işbirliği yapılan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Müftülüğü arasında protokoller imzalandı.