HABERDENİZLİ.COM

Türkiye’de şimdiye kadar 37 can alan ve enfekte vaka sayısının bin 500’ü aştığı korona virüse karşı önlemler sürüyor. Şimdiye kadar birçok büyük firmaların mağazalarını kapattığı önlemler kapsamında son olarak kuyumculardan da faaliyet durdurma kararı geldi. Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası, aldığı kararın ardından bugün saat 15 itibariyle kapanacak olan sarraflar, 30 Mart Pazartesi gününe kadar kapalı kalacak.

KAPALIÇARŞI DA KAPATILDI
Alınan karar hakkında bilgi veren Oda Başkanı Yusuf Yıldırım, altın fiyatlarının belirlendiği İstanbul’daki Kapalıçarşı’nın kapatıldığında dikkat çekti. Yıldırım, “fiyatların belirlendiği yer kapatıldığı için fiyatların oluşmasında zorluk çekiyoruz. Fiyatlar karaborsaya düştü. Bu yüzden ara vermek gerekiyordu” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ANLAYIŞLA KARŞILAYACAKTIR
Korona virüse de dikkat çeken Yıldırım, “Biz kuyumcular işimiz gereği müşterilerimizle çok yakın oluyoruz. Bu da olası bir enfekte durumunu doğuruyor. Biz bu nedenle sağlık açısında faaliyetlerimize ara verdik. Vatandaşlarımızın anlayışla karşılanmasını bekliyoruz. 30 Mart itibariyle yeniden işyerlerimizi açarak faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.