Denizli’de yapılan kuş sayımı sonuçlarına göre, kış ayları için tür ve kuş sayısının oldukça azaldığı görüldü.
Pamukkale Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Denizli İl Şube Müdürlüğü arasında yapılan protokol dahilinde, Denizli’de 30-31 Ocak tarihlerinde kış ortası su kuşu sayımı (KOSKS) yapıldı. Prof.Dr. Raşit Urhan danışmanlığındaki Pamukkale Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu (Pamukkuş) ile Denizli İl Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar personelinin katılımıyla Işıklı Gölü, Acıgöl ve Beylerli Gölü’nde gerçekleştirilen sayım iki gün sürdü. Sayım sonucunda 31 farklı türde 52 bin kuş sayıldı. Sayım sonucunda elde edilen veriler Bakanlığa gönderildi. Türkiye genelinde elde edilen veri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından toplanarak rapor haline getirilecek. 
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Raşit Urhan, türlere göre dağılıma ve son 15-20 yıllık sürece bakıldığında kış ayları için tür ve kuş sayısının oldukça azaldığını söyledi. 
Prof.Dr. Urhan, iki günde 31 farklı türde 52 bin kuş sayıldığını belirterek şöyle konuştu: "Kimilerine bu sayı çok fazla gelse de bu sayının türlere göre dağılımına ve son 15-20 yıllık sürece baktığımızda kış ayları için tür ve kuş sayısı oldukça az. Acıgöl’de, göl suyunda endüstriyel kullanım, azalan yağışlara bağlı kuraklık, gölden su çekilmesi, yasak olmasına rağmen avcılık faaliyetleri, göl çevresindeki hayvancılık faaliyetleri ve kuşların yaşam alanlarının tahrip edilmesi ve tüm bunlara ek olarak küresel iklim değişikliği nedeniyle Acıgöl giderek acı sona yaklaşmaktadır."
Özellikle flamingoların önemli kışlama alanlarından biri olan Acıgöl’de bu sayımlarda 76 flamingo görülmüş olmasının üzücü olduğunu anlatan Urhan, sözlerini şöyle sürdürdü:" Halbuki 1991 yılında flamingoların Acıgöl’de üreme kaydı var. Şimdilerde bırakın üremeyi kışlamak için bile bu gölün daha az tercih edilmesi bir takım ciddi önlemlerin alınması ve kuşların bu alanı daha az tercih etmesine sebep olan sorunların çözülmesi için ciddi adım atılması gerektiğini göstermektedir. Işıklı Gölüne baktığımızda bu alandaki en ciddi problemler usulsüz ve kaçak avcılık, suyun kirlenmesi, besin kaynakları ve özellikle balık miktarının azalmasıdır. Bazı türlerin bu alanı çok daha fazla tercih etmesi, bu sayımlarda hiç görülmeyen 'Ak pelikan, tepeli pelikan, pasbaşpatka, tepeli patka' ve sayıları geçen yıllara oranla ciddi şekilde azalmış olan bazı ördek türleri bu durumun bir göstergesidir." 
Sayım esnasında Işıklı Gölünde bilinçsiz avcılar tarafından vurulmuş bir yaralı şahin yakalanarak tedavisi yapılmak üzere Denizli Sokak Hayvanları Kliniğine teslim edildi.