Denizli'de Pazar günü meydana gelen ölümlü motosiklet kazası başta ailesi ve arkadaşları olmak üzere tüm vatandaşları üzmüştü. Genç kurye Necati Yasin Batır'ın karşıdan gelen ve hatalı sollama yapan aracın çarpmasıyla feci şekilde can vermesi sonucu arkadaşları basın açıklaması yaptı. 

15 Temmuz Şehitler meydanında dün toplanan motosiklet sürücüleri ve kuryeler içinde bulundukları zorlukları anlattılar.  
Motosiklet sürücüleri, tüm Dünya'yı olumsuz etkileyen Covid-19 virüsünün yayılmasıyla birlikte iş yüklerinin çok fazla arttığını söyleyen motosiklet sürücüleri, basın açıklamasında, "İş yükümüzün artmasıyla ortaya çıkan sıkıntılarımız dinmek bilmedi. Bunların başında ve  her daim trafikte yaşadığımız iki teker üzerinde hayatımızı riske atarak pandemi demedik yaz demedik kış demedik hayat mücedelemize devam ettik. Ama malesef ki araç sürücülerinin motorsikleti arac yerine koymamaları bizleri gerçekten zor durumda bırakıyor. Sadece denizli merkezde günde en az 6-7 motorsikletli kurye kazası oluyor. Bu kazalar ağır yaralı ve en son yeni yaşadığımız Necati Yasin Batır isimli meslektaşımızın karışıtığı ve hayatını kaybettiği kazada iddaya göre çarpan otomobil sürücüsünün alkollü olduğu belirtiliyor. Bizler bunun hesabını kimlere soracağız bizlerin de bir insan olduğunu zevk için değil ekmeğimiz için motor sürdüğümüzü ve bu trafikte bizimde yok hakkımız olduğunu insanlarımız ne zaman ögrenecekler?" ifadelerini kullandı. 

AİLEMİZE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KAVUŞMAK İSTİYORUZ

Motosiklet sürücüleri, kazada hayatını kaybeden Necati Yasin Batır kardeşimizin ailesinin ve kendilerinin acısının ne zaman son bulacağını merak ettiklerini belirttiler. Kuryeler, "Her gün evimizden işe giderken çocuklarımıza son kez  bakarak ve korkarak acaba akşam eve sağlıklı bir şekilde dönebilecek miyiz düşüncesiyle korkarak işimizi yapıyoruz. Eve akşam döndüğümüzde cok şükür sağlam geldik diye dua eden insanlarız Allah aşkına bizleri farkedin bizler de ailemize çoluk çocugumuza saglıklı bir şekilde kavuşalım. Bizler Yasin kardeşimizin hayatını kaybettiği olayın takipçisi olacağız. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Ekmeğini kazanmak için bu kış şartlarında mücadele veren tek günahı ekmeğini kazanmaya çalışan bir meslektaşımızın ölümü cezasız kalmamalı. Günübirlik çalışan bu arkadaşımızın ailesine kimler destek verecek. Bu yüzden bizlerin devlet büyüklerimizden ricamız kuryelerin ağır meslek gurubuna alınması ve mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale gelmesidir." ifdelerini kullandı. 

Dakikalar İnsan Canıyla Ölçülemez, sıcak yemek önemli olduğu kadar, sıcak yuva da önemlidir, diyen kuryeler konvoy halinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan liseye, Kıbrıs Şehitler caddesinden İncilipınar yönüne ve son olarak da vefat eden arkadaşları Necati Yasin Batır'ın evine gittiler. 

Denizlide Kuryeler Kazada Can Veren Yasin için Eylem Yaptı

Denizlide Kuryeler Kazada Can Veren Yasin için Eylem Yaptı

Denizlide Kuryeler Kazada Can Veren Yasin için Eylem Yaptı

Denizlide Kuryeler Kazada Can Veren Yasin için Eylem Yaptı

Denizlide Kuryeler Kazada Can Veren Yasin için Eylem Yaptı