HABERDENİZLİ.COM

Dış etkenli müdahalelerle döviz kurundaki ciddi yükselişle kendisini gösteren sıkıntılar,  ekonomik anlamda hazırlıklı olmayan firmaları vurmuştu. Baş gösteren sıkıntılardan korunmak amacıyla  şirketlerin ve üretimlerinin devamlılığını sağlamak adına firmalar, halk dilinde iflas erteleme olarak ta bilinen konkordato talepleri için mahkemeye başvuru yapmıştı. Ülke genelinde yüzlerce firmanın talebini değerlendiren ticaret mahkemeleri durumları uygun olanlara konkordato şemsiyesi altına alarak geçici koruma imkanı sundu. Denizli’de de başta tekstil olmak üzere onlarca firma Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi’nden konkordato hakkı alabilmişti. Mahkeme özellikle firmalara 3 ay süreyle geçici konkordato hakkı tanımıştı. Şimdi ise firmalar ayakta kalmak, üretimlerini devam edebilmek için bu sürenin uzatılması için mahkemenin yolunu tuttu. Dönem anlamında mahkeme yine durumu uygun olan firmalara ek konkordato süresi vermeye devam ediyor.

ASLAN TEKSTİL’E 1 YIL KORUMA

Daha önce 3 ay süreyle geçici koruma alan Aslan Tekstil Ve Konfeksiyon A.Ş, tekrar mahkemeye başvurarak ek koruma talebi etti. Mahkeme ise durumunu değerlendirdiği kentin dev tekstil firmalarından birisi olan Aslan Tekstil’e 20 Aralık 2018’den başlamak üzere 1 yıl ek mühlet kararı verdi. Daha önce denetim ve kontrol amacıyla firmaya atanan 3 komiserin görevlerine de devam kararı alındı.

Yine daha önce şahsında 3 ay süreyle konkordato ilan eden İsmail Aslan’ın ek süre için tekrar mahkemeye başvuru yaptı. Başvuruyu değerlendiren   Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, Aslan içinde 13 Aralık 2018’den başlamak üzere ek 1 yıl daha koruma kararı aldı.

MODAEV İÇİNDE EK KORUMA

Yine Denizli’nin önde tekstil firmalarından birisi olan ve daha önce 3 ay süreyle geçici mühlet alan Modaev Tekstil de,  ek süre için mahkemenin yolunu tuttu. Firmanın 3 aylık konkordato sürecini ve mevcut durumunu değerlendiren mahkeme kentin önde firmalarından birisi olan Modaev’e 21 Aralık 2018’den başlamak üzere 2 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.