HABERDENİZLİ.COM

İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle Koronavirüs (Covid-19) kapsamında kafe, restoran ve benzeri işletmeler aylardır kapalı durumda.

Restoranlar bu süreçte paket servisiyle işlerini sürdürdü. Devlet tarafından da bu tip işletmelere aylık 1000 TL gibi bir destek uygulanıyor.

Tabi bu uygulamalar ve desteklemeler yeterlimi kafe sahipleri soruları yanıtlayacak.

Denizli'nin öncü internet haber sitelerinin bir araya geldiği Yenimedyader'in (Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği) Youtube kanalında yayınlanan sokak röportajlarında mikrofonu kafe ve restoran sahiplerinu uzattık.

İşte Alınan Cevaplar:

"Destek diyorsunuz ama destekten hiç bir şekilde yararlanmadım. Elime geçen yardım katkı yok şuan. Kendi birikimlerimizi eritiyoruz şuan. Umudumuz yok!"

"Ayakta durmaya çalışıyoruz. Allah'a şükür ki zamanında bişeyler yapmışız ki şuan eksiden yiyoruz. Kredi çektik yoksa hiç destek almıyoruz"

"Çok kötü gidiyor. En işlek sokağımız harabeye döndü. Kıyafetçiler, ayakkabıcılar açık ama bizim sektördekilerin hepsi kapalı. Bizim borcumuz var. Dayanacak gücümüz kalmadı"

"Elektrik ve su faturalarını ödeyebilmek adına böyle bir seçeneğe başvurduk. Yoldan geçenlere hizmet sunmak amaçlı. İnsanların alım gücü düşmüş durumda. Kafe işletiyordum. Meyve suyu satmaya başladım."

"İşlerimizde yoğunluk var. Bir an önce masaların açılmasını istiyoruz. Paket servisimiz baya yoğun."

"Sinemalar kapalı, lokantacılar kapalı, giyimciler neden açık. Bizim 10 - 11 elemanımız boşta"

"Pandemi sürecinde paket servis çalışıyoruz. Devletimizin bize biraz destek olmasını istiyoruz. Sigorta bağkur primi gibi destekler."

Denizli'de Kafe ve Restoranların Hali Perişan!