HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Ulu Camii yanındaki iftar çadırı ramazanın ilk günü misafirlerini ağırlamaya başladı. Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) verdiği ramazanın ilk iftarına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, iftar çadırının konuklarıyla bir süre sohbet edip ramazanlarını tebrik etti. Bir süre yemek dağıtımında da bulunan Başkan Zolan, her gün 5.000 kişiyi konuk edecek iftar çadırında vatandaşlarla birlikte dua edip orucunu açtı. Başkan Zolan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.  Başkan Zolan, “Bugün her yıl olduğu gibi iftar çadırımız hizmette ve burada her gün 5 bin kişi ile iftarımızı açacağız. Aynı sofrada gönüller buluşacak, biz de vatandaşlarımızla birlikte olacağız” dedi. 

 “Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız”

Ramazanın sadece yeme- içmeyi kesmek, iftar ve sahurdan ibaret olmadığını anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “11 ayın sultanı ramazan kardeşliğimizi, dayanışmamızı ve yardımlaşmayı en üst seviyeye çıkaracağımız bir ay. Ulvi dünyamızı zenginleştireceğimiz bir ay. Ramazan ayını bu ruhla bu hedefle geçirmeyi arzu ediyoruz. Ramazanın ruhuna uygun etkinlikler yapıyoruz. Her gün bir mahallede mahalle iftarlarımız olacak. Mahalle sakinlerimiz sokakta tüm komşularıyla bir arada olacak. Hemşehricilik, kardeşlik, yardımlaşma anlamında bu güzelliği hep beraber yaşayacağız. Denizlimizde güzel bir şekilde bu ruhu yaşayacağız. Büyükşehir olarak da inşallah en güzelini, en iyisini vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz.” 

“Esas olanın gönüllerin birleşmesi”

Ramazanda esas olanın gönüllerin birleşmesi ve kaynaşması olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bu mübarek ayda en yakınımızdan başlayarak ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatalım. Kardeşliğimizi daha güzel hale getirelim. Bir araya gelemediğimiz insanlarımızla aynı sofrada buluşturmayı Allah’ım bizlere nasip etsin. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, ülkemizin ve şehrimizin ramazanlarını tebrik ediyorum. Herkese hayırlı, bol ve bereketli iftarlar, sahurlar ve dualar diliyorum” dedi.