Denizli'de 26 yaşındaki Yıldız Sezer ve yeğeni ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Elif Nur Sezer, gece evlerinde aynı yatakta uyurken, kimliği belirsiz iki kişinin asitli saldırısına uğradı. Uykularında üzerlerine asit dökülen hala ve yeğeni tedavi altına alınırken, polis saldırıyı yapanların yakalanması için çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cuma günü saat 04.00 sıralarında Merkezefendi ilçesi Sırakapılar Mahallesi’nde bulunan Denizli Devlet Hastanesi karşısındaki evde Arif Yalınkaya İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Elif Nur Sezer ile halası 26 yaşındaki Yıldız Sezer, aynı odada birlikte uyudu. İddiaya göre gece gelen 2 kişi, üçüncü kattaki dairenin kapısını açarak eve girdi. Elif Nur ile halası Yıldız Sezer'in birlikte uyuduğu odaya giren saldırganlar, hala ve yeğeninin üzerine asit döküp kaçtı. Yüzlerinde, kollarında, sırt, boyun ve göğüs bölgelerinde yanıklar oluşan ve acı içinde kıvranan hala ve yeğeninin feryatlarına, aynı evde kalan Yıldız Sezer'in annesi Elif Sezer ile babası emeklisi Musa Sezer koştu.

Üzerlerindeki kıyafetleri çıkarılan Elif Nur ile Yıldız Sezer'in yanan bölgeleri önce suyla yıkandı ardından Denizli Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Minik Elif Nur Sezer'in yüzünde ve kollarında asit nedeniyle yanık oluşurken, Yıldız Sezer'in ise yüzünün büyük bölümü, sırtı ve göğüs bölgesinin büyük kısmı yandı.

Polis, evde ve çevresinde inceleme yaptı. Kapılarda parmak izi araştırması yapan polis ekipleri, binanın yanındaki bir işyerinde güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Kamera kayıtlarında binadan çıkan iki kişinin duvardan atlayarak kaçtığı tespit edildi. Polis asitli saldırıda bulunanları belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Dairenin çelik kapısında da inceleme yapan polis ekipleri, hiçbir zorlama izine rastlamadı.

Evdeki herkesin ve yakınlarının ifadesi alan polis, saldırganların içeri nasıl girdiğini de araştırıyor.

Ayrıca, asidin türünü tespit etmek için evdeki asit dökülen çarşaftan da örnek alındı.