Köylerden şehirlere göç nedeniyle tarımsal üretimde ve arazilerin işletilmesinde ciddi sıkıntılar başladı. Tarımsal iş gücünün ciddi boyutta azalmaya devam etmesi nedeniyle Bakanlık, İşkur ve Ziraat Odaları işbirliğinde "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" adı verilen bir eğitim projesi ile soruna neşter olmaya çalışıyor. İlk kurslar Tavas ve Kale’de başladı. Kırsal kesimde yaşayan ve en az ilkokul mezunu 15-40 yaş arası genç çiftçilerin kurs süresince sigorta yatacak ve günlük yevmiyeleri verilecek.
Türkiye’nin genelinde olduğu gibi denizli’de de köylerden, başta iş olmak üzere eğitim ve diğer nedenlerle şehirlere göç akın akın devam ediyor. Köylerde neredeyse genç nesil kalmayınca, tarımsal üretim ve dolayısıyla arazilerin işletilmeside önemli oranda sekteye uğruyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve İŞKUR arasında bu soruna çözüm üretmek amacıyla mesleki bir eğitim projesi başlatıldı. Kurumlar "Aktif İşgücü Piyasası Programlan İşbirliği Protokolü" imzalayarak, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" adlı mesleki projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Tavas’ta 13-24 Ekim 2014 tarihleri arasında, “Süt Sığırı Yetiştiriciliği”, Kale’de 13-30 Ekim 2014 tarihleri arasında “Tıbbi Aromatik Bitkiler” kursu başlatıldı. Eğitimlerden kırsal kesimde yaşayan ve en az ilkokul mezunu 15-40 yaş arasında, genç çiftçilere yönelik olarak planlandı. 
Proje çerçevesinde İŞKUR Genel Müdürlüğü eğitime katılacak kursiyerlere; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği sigorta primleri yatırılacak, günlük yevmiyeleri ödenecek.