HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bugün meydana gelen olay tüm mahalle sakinlerini korkuttu. Sırakapılar Mahallesi’ndeki Esma Hatun Camiisi’nin minaresi bugün kuvvetli fırtınaya dayanamadı. Rüzgar ile birlikte minarenin üst kısmı yere düştü. Şans eseri düşen parça kimseyi yaralamadı. Olay yerine kısa süre içerisinde polis ve itfaiye ekipleri geldi.

Caminin bulunduğu cadde güvenlik önlemi için trafiğe kapatılırken, itfaiye ekipleri cami içinde ve minarede inceleme çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı saatlerde bir minare yıkılma haberide Tavas'tan geldi.

Denizli’de Tavas ilçesinde saatteki hızı 100 kilometreye yaklaşan lodos nedeniyle Tavas ilçesine bağlı Kızılca Mahalle Camisi'nin minaresi yıkıldı.
Kentte sabah saatlerinden itibaren esmeye başlayan rüzgar öğleden sonra yerini lodosa bırakınca deyim yerindeyse kentte yer yerinden oynadı. Saatteki hızı 100 kilometreye yaklaşan lodos çatılar ve reklam tabelalarını yerinden söktü, cami minarelerini yıktı. Fırtına nedeniyle Tavas’ın Kızılca Mahallesi Camisi'nin minaresi şiddetli rüzgar nedeniyle yıkılırken olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Minarenin yıkıldığı anda cami bahçesinde kimsenin olmaması olası bir facianın yaşanmasını önledi.

Kızılca Mahalle Camisi'nin minaresi yıkıldıKızılca Mahalle Camisi'nin minaresi yıkıldı