Denizli İl Özel İdaresi, yıllardan beri yürüme engeli bulunan dört vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Bazı engellilerin köyde rahat hareket edebilmesi için de evlerinin önünden ana yola kadar kilitli parke taşı döşenecek. Çameli ilçesine bağlı Güzelyurt köyünde doğuştan engelli 40 yaşındaki Hatice Kaya, Kale ilçesinde 20 yıldır rahatsız ve yedi yıldır yatağa bağlı KOAH hastası 68 yaşındaki Ramazan Kuruoğlu ve altı yıldır belden aşağısı felçli olan Raziye Ospak, Bekilli ilçesinde 37 yıldır rahatsız ve iki yıldır yatağa bağlı olan 65 yaşındaki Ramazan Karkın'a iki yıl garantili, yüksek kaliteli ve şarj edilebilir akülü engelli aracı, İl Özel İdaresi tarafından evlerinde teslim edildi.

Teslim törenine İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, meclis üyeleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Genel Sekreter Oklu, engellilere her zaman sahip çıktıklarını, engelli doğmuş ya da sonradan engelli olmuş insanların ihtiyacını gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Oklu, “Bir tekerlekli sandalyenin bile engelli bir insanı yatağından kaldırıp sosyal yaşama bağlamak adına çok büyük önemi var. Gerekli şartları taşıyan ve İl Özel İdaresi’ne başvuran bütün engellilere akülü tekerlekli sandalye veriyoruz.” dedi. Adem Oklu, Çameli, doğuştan engelli Kaya’ya evinin önünden ana yola kadar parke taşı döşemesini en kısa zamanda yapacaklarını belirtti.

İl Genel Meclis Başkanı Gürlesin de kendilerine verilen yetkiler doğrultusunda devletin sıcak yüzünü hissettirmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Hayatlarını belki yüzde 100 değil ama bir nebze de olsa kolaylaştıracağına inanarak, ihtiyacı olan yüzde 40 ve üzeri sürekli engelli, 'Akülü tekerlekli sandalye kullanabilir' ibareli raporu olan ve bize başvuran insanlarımızın bir bir ayağına giderek akülü araçlarımızı teslim etmeye başladık. Köylerimize her zaman yol, kanalizasyon, çocuk oyun grubu, yangın tankeri, bekleme durakları, asfalt ve çeşitli yatırımlar yaptık. Bunların yanında pek çok sosyal sorumluluk çalışmasına da imza attık. Engelli doğmuş ya da sonradan engelli olmuş insanların ihtiyacını gidermenin büyük mutluluk verdiğini gördük.”