Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, kaldırımlara araba park etmenin önüne geçmek için “Kaldırımları Yayalara Bırakın” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan başkanlığındaki engelliler, belediye önünde stant açarak destek istedi. 3 saat içinde yüzlerce kişi imza attı. Bu arada birçok engelli de, "Aracınızı Kaldırıma Park Etmeyiniz" yazılı afişle dikkat çekmeye çalıştı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da kampanyaya katılarak engellilere destek verdi. Başkan Zolan, kaldırım işgallerinin sadece engellilerin problemi olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Bu hepimizin sorunudur. Engellilerimizse daha çok etkilenmektedir. Biz engelsiz şehir oluşturmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Araç sahiplerimizden isteğimiz, engelsiz bir şehirde kaldırımlara park ederek engel oluşturmamalarıdır.” dedi. Milletvekili Zeybekci de engellilerin aslında bütün yayaların problemlerini dile getirmeye çalıştığını ifade ederek, “Denizli’de modern bir şehre uygun kaldırım yapmak istedik ve sonucunda dünya şehri olduk. Denizli, engelli dostu şehir haline geldi. Hepimizin hakkı olan kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesini üzüntüyle karşılıyoruz. Her ne kadar zaman zaman bu tepkimizi espriyle dile getirdiğimizde yanlış anlaşılsa dahi arkasındayız. Özellikle yaşlı, engelli ve bebeği olan bir annemizin yolda giderken kaldırımda araçların olduğunu görmesini ve inip yolda gitmesini kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Bazı görme engelliler de kaldırıma çıktıklarını hissettiklerini ancak arabalar yüzünden sağa sola çarpmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kampanya boyunca toplanan imzaların, İl Emniyet Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletileceği belirtildi.