Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin 19-21 Mart tarihleri arasında düzenleyeceği Hedef 2023 Engelliler Çalıştayı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar ve davetliler katıldı.
Engelliler Meclisi Başkanı Bahtiyar, burada yaptığı konuşmada, Hedef 2023 Engelliler Çalıştayı'na geniş bir kitlenin katılacağını belirterek, "Pamukkale Üniversitesi, Milli Eğitim, Sağlık, İş-Kur, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi, çalıştaya destek verecektir. Eğitim, sağlık, spor ve istihdam olmak üzere çalıştayda 4 başlık ele alınacaktır. Engellilerin bu sorunlarını tartışıp bir sonuç bildirisiyle yayınlayacağız" diye konuştu. Sonuç bildirgesini Bakanlık ve ilgili birimlere de ileteceklerini ifade eden Bahtiyar, "Bu çalışmada yer alan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Her zaman bizim yanımızda bizzat olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise, son yıllarda alınan kararlarla engellilerin birçok sorunun çözüme kavuşmuş olduğunu anlatarak, "Biz istiyoruz ki engelli kardeşlerimiz bir engelsiz vatandaşımız gibi iş, spor, sanat, kültür ve eğitim alanında arzu ettikleri noktada olsun. Çalıştayda, 'Görmediğimiz, fark etmediğimiz engeller var mıdır?', çözüm önerileri, sıkıntılar aktarılacak" dedi. Engelli olmanın bir eksiklik veya engel olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Çalıştayda engellilerin önündeki engellerin kaldırılması konusunda ortaya fikirler atılacak. Biz de bunları sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlamında kime ne görev düşüyorsa, işbirliği içinde çalışacağız. Çalıştay sonucunda ise engellilerimizin daha mutlu olması, istihdam, eğitim, sosyal yaşama katılma, spor, sağlık, kültür ve sanat anlamında elimizde bir yol haritası olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e yürüyüşümüzde bu yol haritamıza göre hareket edeceğiz. İnşallah sonuçlar güzel olacak. Katkı sağlayacak olan, her türlü fikri ortaya koyacak herkese teşekkür ediyorum"dedi.