HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de kitap işletmecisi tarafından en çok okunan ve en çok satan kitaplar derlendi. Buna göre Denizli'de en çok okunan kitaplar "Körlük" ve "Veba" oldu. En çok satan kitaplar ise haberimizde derlendi.

2020’nin kabusu olarak başlayan salgınla birlikte insanlar zorunlu olarak ilgi alanlarından uzaklaştığını belirten kitap satısıcıs Hakan Aktaş, "Alınan önlemler nedeniyle herkesin rutinleri değişti. Öyle ki sevilmeyen rutinler bile özlenir oldu."

Aktaş, "Sokağa çıkma yasakları, esnek çalışmalar, sosyal-kültürel etkinliklerden uzaklaşmak seçenekleri azalttı. “İnsan oğlu su misali.“ girdiği her kabın şeklini almak anlamına gelen bu deyimde olduğu gibi bu süreci atlatmak için hayatın olağan akışını uyum sağlamaya çalışıyor insanoğlu. Evde geçirdiğimiz süreler artınca insanlar film izleyerek, kitap okuyarak, yemek yaparak, hatta evlerine küçük spor salonları inşaa ederek bu süreci keyifli hale getirmeye çalışıyor." dedi.

Aktaş, "Şüphesiz her biri ayrı ayrı güzel ve faydalı olmasına rağmen kitap okuyarak vakit geçirmenin yeri ayrı. Başka dünyalarda yolculuk etmek, başka duyguları keşfetmek dört duvar arasına mecburken bir çeşit özgürlük vermez mi insana? Pandemiyle birlikte gelen kısıtlamalarda birçok kişi zamanını kitap okuyarak geçirmeye başladı. Kısıtlamalar kitap okurlarına engel olmadığı gibi e kitap okuma oranı ve satışı arttı." ifadelerini kullandı.

Gelelim neler okunuyora;

Portekizli yazar Jose Saramago’nun "Körlük" isimli kitabı ve 1947 yılında yayınlanan Albert Camus un "Veba" adlı romanı içerik olarak salgınlar üzerine olduğu için olsa gerek daha çok ilgi çekti.

En çok satan 10 kitap ise şu şekilde;

1. Körlük - Jose Saramago

2. Veba - Albert Camus

3. 1984-George Orwell

4. Otomatik Portakal-Anthony Burgess

5. Bir ömür nasıl yaşanır- İlber Ortaylı

6. Ben kazanmadan bitmez- Bircan Yıldırım

7. Madalyonun içi- Gülseren Budayicioglu

8. Simyaci- Paulo Coelho

9. İcimizdeki Şeytan- Sabahattin Ali

10. Şeker portakali -Jose Maurode Vasconcelos

Evde eğitimin devam ettiği şu günlerde çok satan çocuk kitapları ise şunlar;

1. Momo-Michael Ende

2. Çizgi Pijemali çocuk-John Boyne

3. Sadako ve Kağıttan bin turna kuşu-Eleanor Coerr

4. Küçük kara balik-Samed Behrengi

5. Çetin Ceviz -Sinan Yaşar

6. İçimizdeki Müzik -Sharon M.Draper

7. Arkadasima Veda-Zülfü Livaneli

8. Muhtişim Dedektifler-Varol Yaşaroğlu

9. Küçük Prens -Antoine Saint Exupery

10. Eyvah Kitap-Mine Soysal

Denizli'de En Çok Satan 10 Kitap

Denizli'de En Çok Satan 10 Kitap

Denizli'de En Çok Satan 10 Kitap