Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) Başkanı Gökhan Aydın, dershanelerin kapatılma tartışmalarına tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 
Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği’ne (DEYDER) üye dershane temsilcileri Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda açıklamayı Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) Başkanı Gökhan Aydın yaptı. 
Dershanelerin 12 Eylül askeri darbe döneminde de kapatılmak istendiğini belirten Aydın, "O dönemde Turgut Özal iktidar olunca dershaneler kapanmadı.Kapatılma eylemi hiçbir demokratik ülkede yoktur. Toplumun ihtiyaçlarından doğan bu kurumlar hükümetin zorlamasıyla değil, halkın talep etmemesiyle ortadan kalkabilir. Özel teşebbüs özgürlüğü ile hareket eden dershane gibi kurumların geleceğine hükümet değil halk karar verir. Özel işyerlerini kapatmak eski diktatör rejimlerinde uygulanabilecek bir anlayıştır. Devlet bir vatandaşın özel ders alma talebini nasıl engelleyebilir" dedi.
Öğrencilerin bilgi edinme hakkının ellerinden alınamayacağını kaydeden Aydın, "Hafta sonu binlerce öğrencinin eğitim ile uğraşmasının ülkeye ne gibi bir zararı var. Mezun olan öğrencilerin dershanelere gelmemesi halinde bu öğrencileri büyük tehlikeler beklemez mi? Bizler sadece vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda okullara yardımcı oluyoruz. Bu haklı davamızda tüm herkesi bilgilendirmek istiyoruz. Özel okullara verecek parası olmayan vatandaşlarımızın saatini 5 TL’ye almasını sağlayıp fırsat eşitliği sağlayan bu kurumlar kapatılmamalıdır. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz" diye konuştu.