HABERDENİZLİ.COM

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla başlatılan proje çerçevesinde Denizli-Ankara karayolu Akhan mevkisinde durdurdukları araçtakilere proje hakkında bilgi veren trafik polisleri, araç içerisindeki çocuklara sürücünün trafik kuralı ihlali yapması halinde kullanmaları için kımızı renkli düdük ile tişört, şapka ve broşür verdi.

Uygulamaya katılan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, durdurulan araçtakilerle bir süre sohbet ederek, emniyet kemeri kullanmanın ve trafik kurallarına uymanın önemini anlattı, araçtaki çocuklara kurallara uymayan sürücüleri düdük çalarak uyarmalarını söyledi.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber Türkiye genelinde trafikte çok ciddi yoğunluk yaşandığını, amaçlarının yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kentte trafik kazalarını azaltmak ve vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Yaz mevsimi ve tatil dönemi olması nedeniyle artan trafik yoğunluğunu bir nebze de olsa rahatlatabilmek ve trafikte huzurlu, güvenli sürüşün altyapısını oluşturmak, vatandaşta bir algı oluşturabilmek maksadıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir projenin hayata geçirildiğine işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Hatalı sürücüye kırmızı düdük projesiyle tüm yolcularımızın emniyet kemeriyle yolculuk yapmalarını sağlamak, arka koltukta emniyet kemerini sürekli hale getirmek, ayrıca cep telefonu kullanmadan güvenli sürüşün toplumun genelinde yer bulması ve alışkanlık haline getirilebilmesi için hayata geçirildi. Şu an bütün illerde uygulanıyor. Biz de bu farkındalığı oluşturmak üzere buradayız. Gelen yolcularımıza kırmızı düdük, şapka tişört ve broşürlerle beraber Denizli olarak buna Denizli türkülerini ilave ettik, zeybeği, harman dalını koyduk ki bayram havasına bir bayram havası ilave edelim.

Denizli'de yaşayan ve Denizli'den transit geçen yolcularımıza güvenli bir yolculuk diliyoruz, bayramlarını tebrik ediyoruz." dedi.