Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) ve TÜBİTAK tarafından yürütülen “Çevre dedektifi horoz iş başında” adlı proje başladı. İlkokul öğrencelerinin yaşadıkları çevre ve çevre problemlerine dikkat çekmek amacını taşıyan projenin ilk dersinde 25 ilkokul öğrencisine Denizli horozu anlatıldı. PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Köse’nin yürütücülüğünü yaptığı proje eğitim fakültesinde açılış töreniyle başladı. Törene PAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Sebahattin Nas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör vekili Sebahattin Nas, PAÜ’nün TÜBİTAK kanalıyla son zamanlarda sosyal sorumluluk projelerinde adını sıkça duyurduğunu ifade ederek, “Çevre dedektifi horoz iş başında” projesi ile ilkokul öğrencilerinin çevre bilincinin artırılması hedefleniyor. Projenin amacı ilköğretim öğrencilerinin içinde yaşadıkları çevre ve çevre problemlerine dikkat çekmek." dedi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sacit Köse ise amaçlarının; çevre koruma ve çevre problemlerini önleme davranışları konusunda farkındalık oluşturmak, çevreye yönelik sorumlu davranışlar geliştirmek, bilime merak uyandırarak olumlu bakış açısı kazandırmak ve sürdürülebilir öğrenmeyi sağlak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Denizli il merkezindeki 75. Yıl Vakıfbank İlkokulu'ndaki 5. sınıfa geçen 25 kişilik öğrenci grubuna Denizli horozu anlatıldı. Horoz üreticisi Yücel Işık’ın yanında getirdiği Denizli horozu ise minik öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Denizli horozunun tanıtımıyla başlayan projenin devamında öğrencilerin yaparak-yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla 38 etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında hava kirliliği ölçüm istasyonuna, arıtma, geri dönüşüm, fidanlık, organik tarım ve jeotermal enerji tesislerine ve Pamukkale’ye geziler düzenlenip yerinde incelemelerde bulunulacak.