Denizli Belediyesi’nin düzenlediği cam boncuk kursuna katılanlar, yıl içinde öğrenip yaptıkları eserleri sergiledi. Turan Bahadır Sergi Salonu’nda, “Deniz” konseptiyle hazırlanan cam boncuk sergisini, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan açtı. Açılışa Belediye Başkan yardımcıları Nilgün Ök ve Şamil Çınar ile AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci de katıldı. Sergide, yedi ay boyunca kursa katılan 60 kişinin, "alevle çalışma" tekniğiyle yaptığı cam işleri yer alıyor.

Başkan Zolan, açılışta yaptığı konuşmada belediyenin birçok alanda kurs açtığını ve kursiyerlere de yeni ufuklar aşıladığını söyledi. Zolan, “Denizli’de cam sevgisini mümkün olduğunca çok kişiye yaymak için Konyalıoğlu Konağı olarak bilinen binada Mavi Ev Cam Boncuk Atölyesi kurduk. Başlangıçta camdan süs eşyası yapımı hakkında bilgi sahibi olmayan kursiyerlerimiz, bugün sergi açacak yeteneğe ve beceriye sahip. Düşüncelerini ve hayallerini cama yansıtarak bizlere sundular. Tüm öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür ediyor, serginin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İçindeki suyla yine camdan yapılmış balıkların bulunduğu cam, en çok ilgi çeken eser oldu. Sergi, 7 Temmuz 2012'ye kadar gezilebilecek.