Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın karayollarında 245 kilometre hız yaptığı ile ilgili iddialar olduğunu belirterek, Bilgi Edinme Kanunu gereği Denizli Valiliği’nden bilgi istedi.
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, yönetim kurulu üyesi Hatice Toman ile birlikte Denizli Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. Denizli’de yayın yapan bir yerel gazetede bir köşe yazarının PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı ile ilgili "Bazen İstanbul’daki bir televizyon programına yetişebilmek için, makam aracı ile 245 kilometre hıza ulaştı. Saat 13.00’de bildirilen İstanbul’daki TV canlı yayınına saat 17.00 itibariyle yetişti" yazdığını belirten Karataş, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

TOPLUMDA OLUMSUZ DAVRANIŞLARA NEDEN OLACAKTIR
Karayollarında 245 kilometre hız yapmanın tehlikeli olduğunu ifade eden Karataş, şöyle konuştu: "Topluma örnek olacak lider pozisyonundaki makam sahibi kişilerin makam aracı ile 245 kilometre hız yapması toplumda olumsuz davranışlara neden olacaktır. 245 kilometre hız yapılması marifet midir? Lider insanlar makam aracı ile 245 kilometre hız yaparsa trafik kazaları nasıl önlenecektir? Sayın Rektörün üniversite öğrencilerine örnek olması gerekir. Sorumluluk rektördedir. Bu durumu protesto ediyoruz."

VALİLİĞE DİLEKÇE VERDİ
Olayla ilgili Denizli Valiliği’ne dilekçe verdiğini belirten Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizli Valiliğine bu iddianın doğru olup olmadığı konusunun araştırılması ve doğru ise yasal işlem yapılması konusunda başvuru yapılmıştır. Ayrıca, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince PAÜ Rektörü makam aracı sürücüsü hakkında 2011-2012-2013 yıllarında hız ihlali yapıp yapmadığı ve yapıldıysa kaç TL trafik cezası kesildiği konusunda da bilgi istenmiştir. Herkes trafikte daha dikkatli araba kullanmalı."
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, daha sonra yönetim kurulu üyesi Hatice Toman ile birlikte Denizli Valiliği’ne giderek bilgi edinme dilekçesini verdi.