CHP Denizli İl Başkanlığı, CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında  25 yıl hapis cezası alarak tutuklanmasını protesto etti. Candoğan parkında toplanan CHP’li grup sloganlar atarak Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi. 

Grup adın açıklama yapan CHP Mekezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Hukun üstünlüğüe vurgu yaptı. Türkiye’de hemen her alanda yapısal kalite sorunu olduğuna değinen Demirci, “bugün geldiğimiz adil yargılama süreçlerinde de belirgin şekilde egemen olan  kalite sorunuylaaşikrdır. Hak ve özgürlüklerin korunması ancak ve ancak gerçek demokrasi ile mümkündür.”  dedi.
Yargı hakkında eleştirilerini sürdüren Demirci, FETÖ’den önce tutuklanıp sonra serbest bırakılan Kadir Topbaş ve Bülent Arınç’ın damatları hakkında konuştu. Demirci, “damatların masumiyet karinesi ne kadar kutsalsa makam ve sıfat ayırmaksızın tüm  vatandaşlarımızın masumiyet karinesi de o kadar kutsaldır. Mesele ne Enis Berberoğlu ne de şahıslar ve partiler meselesidir. Demokrasi kişilerin  özgür bireyler olmasından kaynaklanan temel haklarına hiçbir koşul ve şart gözetmeksizin asgari saygının gösterildiği rejimdir.” İfadelerini kullandı. 

Grup yapılan basın açıklmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.