HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine göre, Denizli Valisi Ali Fuat Atik başkanlığında koronavirüs (Covid-19) tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı.

Bu kapsamda;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan resmi/özel örgün ve yaygın eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği hususu ile İçişleri Bakanlığının kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda;  İçişleri Bakanlığının 20.11.2020 tarihli “Kreşler ve Gündüz Bakımevleri” konulu yazısına istinaden aşağıdaki kararlar alındı.

1-) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakımevlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına karar verildi.

2-) Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Kaymakamlıklar ile bağlı oldukları taşra birimlerince etkin şekilde denetlenmesine, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, oy birliğiyle karar verildi.