Edinilen bilgilere göre Denizli'nin Acıpayam İlçesi Darıveren Mahallesi'nde şap hastalığına rastlandı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla da Darıveren Mahallesi'nin civarında bulunan Aliveren, Kuzuören, Köke, Bedirbey, Dedebağ ve Kumafşarı mahallelerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Çift tırnaklı hayvanların viral bir enfeksiyonu olan şap hastalığı teorik olarak insanlara bulaşabileceği için önlem amacıyla 7 mahalle karantinaya alındı ve hayvanlara aşılama işleminin devam ettiği öğrenildi. Uzmanlar tarafından da karantina bölgesindeki yetiştiricilerden kurallara uyulması ve herhangi olumsuz durumlarda haberdar edilmeleri istendi.

Acıpayam Belediyesi tarafından da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Acıpayam Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, "İlçemiz Darıveren Mahallesi'nde ŞAP hastalığı görülmüş olup karantina tedbirleri açısından; DARIVEREN, DEDEBAĞI, KUZÖREN, ALİVEREN, KUMAFŞARI, BEDİRBEY VE KÖKE mahallelerimizde kısıt konulup hayvan hareketlerinde en az 30 gün yasak oluşturulmuştur. Bölgemiz hayvancılığın zarar görmemesi,  hastalığın  önüne geçilmesi açısından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi karantina tedbirlerinin uyulması temizlik ve DEZENFEKSİYON kurallarının uyulması önem arz etmektedir. Aşılama çalışmaları bölgede çoğunluğu tamamlanmış olup yoğun bir şekilde devam etmektedir. MAHALLELERİMİZDEKİ YETİSTİRİCİLERİMİZİN  ÖZELLİKLE TEMİZLİK DEZENFEKSİYON VE HAYVAN HAREKETLERİ KONUSUNDA DAHA DİKKATLİ OLMASI GEREKMEKTEDİR" ifadeleri yer aldı.