Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde 2 Haziran Pazar Günü 6 bin bayana pilates yaptırtarak Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceklerini söyledi. Başkan Zolan, rekor denemesi öncesi kadınlara moral ziyaretinde bulundu. Kadınların prova niteliği taşıyan çalışmalarını sürdürdükleri Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’ni ziyaret eden Başkan Zolan heyecanın doruk noktaya ulaştığını Denizli’nin bu rekoru kıracağına inandığını belirtti.

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemini Denizli’den tüm dünyaya duyurulmasını istediklerini belirten Başkan Zolan, “İnşallah 2 Haziran’da Denizli rekor kıracak. Ben bu arzunuz, istediğiniz olduğunuz sürece bu kurslar devam etsin istiyorum. Ben tekrar sizleri tebrik ediyorum. İnşallah 2 Haziran akşamı Guinness rekorlar kitabına giren bayanlar olacaksınız. Artık Denizli’nin kırmış olduğu rekor başkası tarafından kırılmasın” dedi.

Denizli Belediyesi olarak, ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında kentin değişik 8 mahallesinde kadınlara ücretsiz pilates kursu düzenlediklerini, kursa katılan tüm kadınlara da eşofman takımı hediye ettiklerini belirten Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Yaklaşık 1 yıldır spor yaparak sağlıklı yaşamak isteyen kadınlarımız için farklı noktalarda aerobik ve pilates kursu açıyoruz. Binlerce kadınımız pilates yaptı, bir bölümü hala pilatese devam ediyor. Özellikle hanım kardeşlerimizin spor yapmasına ayrı önem veriyoruz. Ücretsiz olarak açtığımız kursa katılan bayanlarımıza da eşofman takımlarını biz hediye ediyoruz. Binlerce kadınımız her gün uzman eğitmenlerle birlikte pilates yapıyor. Kentin diğer mahallelerinde de pilates kursu açılması ile ilgili başvurular alıyoruz. Sağlıklı ve planlı yaşam, sağlıklı beden ve beyinle gerçekleşir.’’