HABERDENİZLİ.COM

Şeftali sezonunun açılması ile birlikte iş başına geçen hırsızların çeşitli bahçelerden yaklaşık 50 bin lira değerinde şeftali çalındığını iddia eden üretici “bu hırsızlardan bıktık” dedi.

Çivril’in bir çok mahallesinden hırsızlık ihbarları gelirken bu hırsızlardan illallah ettik diyen şeftali bahçesi sahipleri , “Bu bir değil iki değil her sezon aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu hırsızlara bir önlem alamıyoruz. Geçen sene başka bahçelere girildi bu sene bizim bahçeye, önlem alınmazsa da gelecek sene de başka bahçelere girecekler.” dediler.

SEZONDA NE VARSA ONU ÇALIYORLAR
Hırsızların tür ayrımı olmadığını kaydeden bahçe sahipleri, “Bu hırsızlar bunu iş edinmişler. Bunlar şeftali elma ayrımı yapmıyorlar sezonda ne varsa onu çalıyorlar. Dün çekirdek çaldılar bu gün şeftali çalıyorlar yarında elma, armut çalacaklar. Buna bir son verilmeli üretici bir sene ürününün gözüne bakıyor. Hasat edip borcunu kapatacak olanlar var. Ürününün parasına güvenip oğlunu kızını evlendirecekler var. Ama elin oğlu geliyor girip bahçeye kendi malı gibi toplayıp doldurup gidiyor. Artık buna bir son verilmeli.” şeklinde konuştu.

ALAN OLMASA ÇALAN DA OLMAZ
Çivril’de çok çeşitli ürünlerin yetiştiği ve her ürünün farklı alıcıları olduğunu, bu hırsızlığa da dur diyebilecek olanların bu alıcılar olduğunu kaydeden üreticiler, “Çivril’de yetişen ürünlerin alıcıları genel olarak belli firmalar. Bu firmalar alımları yaparken şüphelendikleri kişilerin ürünlerini almasalar hırsızlar da satacak kimseyi bulamazlar. Yada bir zorunluluk getirilsin çiftçi belgesini göstermeyen kişilerin ürünleri alınmasın. Alıcılar üç kuruş aşağıya mal almak için bu hırsızları görmezden gelirlerse bizim daha çok ürünümüz çalınır.” dediler.

KAÇ GECE YATABİLİRİZ Kİ
Herkes ürününe sahip çıksın diyenlere de bir çift sözümüz var diyen üreticiler, “Çaldırmasaydınız, bahçenizi bekleseydiniz diyenler oluyor. Kaç gün bir bahçede yatabiliriz ki? Kaldı ki bahçeler toplu bir yerde değil ki bir dönüm bir yerde bir dönüm başka yerde her bahçeye bekçi mi dikeceğiz kamera mı takacağız? Yetkililerden bu duruma bir son verilmesi için yardım bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Kaynak: Genccivrilgazetesi.com