HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin önemli Sulama havzalarından biri olan Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajı’nın yapımına 1995 yılında başlandı.  Baraj yapımıyla beraber daha önce imar planı bulunan fakat barajın yapılmasıyla beraber kısa mesafe koruma sınırı içinde kalan 1987 parsel arsada yapılaşma durduruldu.  O tarihten bu yana o bölgede yaşayan kişilerin en önemli sorunlarından biri olan İmar Sorunu Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 yıl sonra çözüldü.

YAPILAŞMA SADECE ESKİDEN İMAR PLANI OLAN BÖLGEDE OLACAK

Konu hakkında açıklamalar yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  projenin mağduriyeti gidermek için hazırlandığını anlattı.  Bölgede yeni bir imar planı oluşturulmayacağını anlatan Başkan Zolan, “Arsasında imar planı bulunan vatandaşlar artık arsalarına bina yapabilecekler. Kısa Mesafe Koruma Sınırı içinde bulunan 1987 parsel arsaya daha önce imar planı verilmiş.  Bu projeyle yapılaşma yasağını kaldırıyoruz. yeni imarlaşma olmayacak. Önceden hak edenler bu haktan yararlanacak. “ dedi.

MUTLAK KORUMA SINIRI İÇİNDE KALAN BÖLGEDE YASAK DEVAM EDİYOR

Barajın sınırlarından itibaren 300 metre içeri ye doğru oluşan sınıra Mutlak Koruma Sınırı’ dendiğini ifade eden Başkan Zolan,”bu alanda kalan bölgede yasak devam ediyor.  Burada yapılaşmaya izin vermemiz söz konusu değil.  Yasak sadece Kısa Mesafe Koruma Sınırı’ içinde kalan bölgede kalktı.” İfadelerini kullandı.