Denizli Belediyesi, AKUT ve AFAD, 17 Ağustos Depremini Anma ve Anlama Gecesi düzenleyerek 14 yıl önce yaşanan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan 17 Ağustos Depremini andı.
Çınar Meydanı'ndaki anma ve anlama gecesine, Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, AKUT Denizli Ekip Lideri İbrahim Yıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede, 17 Ağustos Depremi'ndeki kurtarma çalışmaları sırasında çekilen fotoğraf sergisi yer aldı. Birçok kişi büyük bir dikkatle sergiyi gezerek o günlerin acısını tekrar yüreklerinde hissetti. Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları da, gecenin ruhuna uygun eserleri çalarak duygu dolu anların yaşanmasına yol açtı.
Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp , 14 yıl önce meydana gelen depremin toplumda derin yaralar açan izler bıraktığını ifade ederek, ‘’Depremde resmi kayıtlara göre 17000'in üzerinde ölü, binlerce yaralı vardı. Binlerce insan da evsiz kaldı. İnsanlar, çocuklarını, eşlerini, annelerini, babalarını sevdiklerini kaybetti. Türkiye ölü ve yaralılar için seferber oldu. Ekonomik kayıp ise ülkemizi derinden yaraladı. Bu deprem sonrası ülkemiz genelinde büyük bir kentsel dönüşüme ihtiyaç duyuldu. Deprem değil binalar insanlarımızı öldürdü. Bizler deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenip evlerimizi ve yaşadığımız şehrimizi ona göre imar etmek zorundayız. Allah depremde ölenlere rahmet yakınlarına sabır versin’’ dedi.
Gecenin son bölümünde ise deprem sonrası 5 katlı bir binada mahsur kalan vatandaşların AKUT görevlilerince kurtarılması tatbikatın vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.