1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Tüm Türkiye’de Pazartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar öncesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklması yapan Tertip Komisyonu tüm Denizlilileri alanlara çağırdı. Tertip komisyonu adına konşan Mehmet Dede Kutlamalar için Valilikten gerekli izinlerin alındığını, 1 Mayıs Günü saat 17.00’ye kadar izinleri bulunduğunu söyledi.

1 Mayıs’ın Birliğin mücadelenin ve Dayanışmanın gücüyle umutların büyüdüğü gün olduğunu ifade eden Dede, Tüm Dünyada kutlanan 1 Mayıs İşçiBayramı’nın Türkiye’de yasaklar içinde kutlandığına vurgu yaptı.  Bu yıl kutlanacak 1 Mayıs’ın Hayır’lı bir buluşma olacağına dikkat çeken Dede, “Hayır’ını al da gel! Bu topraklarda emeğiyle, onuruyla yşayan hemen herkesin  ’Hayır’  dediği o kadar çok şey var ki 1 Mayıs alanları herkesin Hayır’ını alıp geldiği rengarenk ve apaydınlık meydanlar olacak. İşsiziğe hayır, Kiralık işçiye hayır, iş cinayetlerine hayır, Krize hayır, yoksulluğa hayır, zamlara hayır, savaşa hayır, kentlerin ve doğanın yağmasına hayır, kutuplaşmaya hayır, kadın cinayetlerine hayır, çocuk istismarına hayır, cinsiyetçiliğe hayır, gazetecilerin, siyasetçilerin ve gençlerin hapishaneleri doldurmasına hayır, sömürüye hayır, gibi milyonlarca Hayır’lı çığlık 1 mayıs alanlarında buluşacak.” Dedi.

1 Mayıs kutlamalarının Çınar Meydanı’ndan başlayacağını söyleyen Dede, “Çınardan kortej halinde Bursa caddesindeki miting alanına yürüyeceğiz. Kutlamalar miting alanında saat 17.00’ye kadar devam edecek.” diye sözlerini tamamladı.