HABERDENİZLİ.COM

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü  dolayısıyla Denizli’de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin katılımıyla kutlamalar başladı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarında oluşturulan kortejle kutlama alanı olarak belirlenen Ulus Caddesine doğru yürüyüşe geçildi.

Gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlar tarafındanda yoğun ilgi gösterildi. Korteje katılanlar kadar taşıdıkları döviz ve pankartlarda renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle EYT grubu geçerken çevreden ve evlerinin balkonlarından yürüyüşü izleyen vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Katılımcılar taşıdıkları dövizlerde özellikle çocuklara yönelik yapılan cinsel istismar, kadınlara uygulanan şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çektiler.

Merkezefendi Belediyesi Delikliçınar Meydanına kurduğu çadırda katılımcılara ücretsiz su dağıtımı gerçekleştirdi.  Kortejde ayrıca Merkezefendi Belediyesi çalışanları ve Başkan Şeniz Süzek Doğan’ın  bu yıl ilk defa oluşturulan kortej dikkatlerden kaçmadı.

Kortejin en renkli simaları bu senede değişmedi. LGBT bireyleri taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla dikkatleri üzerlerine çekti.

1 Mayıs kutlamalarında 1200 polis görev aldı.