HABERDENİZLİ.COM

Denizli Yörükler Derneği 7 Ekim cumartesi günü yapılacak olan Yörük Yaren Gecesini duyurmak için basınla bir araya geldi. Derneğin basın toplantısına, Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Dernek Onursal Başkanı Veli Çıtışlı, Dernek İlbeyi İbrahim Kibrit, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı. Dernek hakkında kısa bir bilgi veren Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan, "Çok güzel bir ekibimiz var, Denizli'de iyi şeyler yapacağımıza inandığımızı söylemek istiyorum. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi salonunda yapılacak gecede 10 tane sanatçı ile güzel bir gece yapmak istiyoruz" dedi.

HER TÜRK YÖRÜK DOĞAR, HER YÖRÜK TÜRK DOĞAR 
Yörük Demek Türk Demek, Türk Demek Yörük Demek olduğuna değinen Başkan Ceylan, "İnsanlar yörük diyince farklı bakıyorlar fakat; her Türk Yörük doğar, her Yörük Türk doğar. Bunun bilinmesi, unutulmaması için biz varız şeklinde konuştu.

sadece basit konserli bir gece olmayacağı belirten Çıtışlı, Derneğin Onursal Başkanı Veli Çıtışlı ise "Basit bir konser beklemeyin, dışarıda Yörükleri tanıtmak için her şey bulanacak; yemekler, develer, çadırlar sizleri bekliyor herkesin katılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.