Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 30 Mart yerel seçimler için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Denizli’de seçimlerin güven içinde yapılacağını söyledi. 
30 Mart yerel seçimleri öncesi Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz bir değerlendirme toplantısı yaptı. Düzenlenen toplantıda seçimde alınacak önlemler görüşülürken, Denizli Valisi Abdülkadir Demir yaptığı açıklamada. seçimlerin merkezden en ücra köye kadar huzur ve güven içinde yapılması için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Vali Demir, "Şimdiye dek hem siyasi parti temsilcileriyle hem de güvenlik güçlerimizle birçok toplantı yaptık. Yaptığımız toplantıların ardından Denizli’de birkaç ufak olayın haricinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Tüm siyasi partiler kendi propagandalarını yaparak seçime hazırlandı. Bizler de eğitim dağıtım şirketi olsun, çevre ve şehircilik il müdürlüğü olsun gerekli uyarılarımızı yaptık" dedi.
Polis ve jandarmanın bölgelerinde gerekli görevlendirmeyi yaptığını ifade eden Vali Demir, "Denizli Emniyet Müdürlüğü bölgesinde bin 622 sandıkta 482 bin 895 seçmen oy kullanacak. Burada sandık ve seçim emniyeti için toplam 637 polis görevlendirildi. Aynı şekilde Jandarma bölgesinde 901 sandıkta 216 bin 53 seçmen oy kullanacak. Burada da yine 747 jandarma personeli görev yapacak. Seçmen sayısın az olduğu yerlerde ise devriyeler görev yapacak. 29 Mart itibariyle seçim yasaklarının başladığı 18:00’den itibaren seçim propagandasında kullanılan afiş, pankart gibi malzemelerin belediye görevlilerince toplatılması için de gerekli duyuru yapıldı. Toplam 2 bin 523 sandıkta 698 bin 948 seçmenin oy kullanacağı seçimlerin huzurlu, mutlu ve sağlıklı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.