Denizli Sanayi Odası bünyesinde 1997 yılından beri AB Türkiye Delegasyonu mali desteğiyle faaliyet gösteren Denizli AB Bilgi Merkezi, Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında, Anneler Günü’nde, “İtalyan Şef Danilo Zanna ile Avrupa Günü’nde  annen için bir Avrupa yemeği pişirmek ister misin?”  isimli renkli bir faaliyete imza attı.

8 Mayıs Anneler Günü’nde, Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile David People Cafe’de gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe, mesleki eğitim gören engelli öğrenciler ve emektar anneleri katıldı. Aşçılık ve mutfak bölümünde eğitim gören engelli öğrenciler, ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna ile yemek pişirme ve İtalyan lezzetlerinden oluşan bu özel menüyü birlikte hazırlama şansı buldular. Çocuklarını ünlü şef ile birlikte yemek yaparken izleyen anneler, oldukça heyecanlı ve keyifli dakikalar geçirdiler.



“Yaşasın Birlik”
sloganıyla tüm Türkiye’de kutlanan Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında, Denizli’de gerçekleştirilen bu özel etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.  Özel Çocukları Koruma Derneği üyelerinin de katılım gösterdiği etkinlikte, Ünlü Şef’in şovunu herkes dikkatle izledi. Kendisine gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun olan Danilo Zanna, çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdiğini, anneler gününde böyle anlamlı bir etkinlikte ve böylesine özel katılımcılar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şovun ardından engelli öğrenciler ile birlikte hazırladıkları yemekleri sunan Zanna, katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Programın ardından, İtalhttp://www.denizli24haber.comyan Şef Danilo Zanna ve Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonu milli sporcumuz Muhammet Tuğrul Şahin’in de katıldığı özel bir söyleşi gerçekleştirildi. Toplumun en emektar ve fedakâr annelerini bu özel günde unutmayan Denizli AB Bilgi Merkezi, programın sonunda katılımcılar için özel hediyeler takdim etti.