Edinilen bilgiye göre, saat 10.00 sıralarında, Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Kumkısık Mahallesi İzmir Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasındaki gaz dolum tankını sıvılaştırılmış gaz dolumu yapılmaya başlandı. Gazın sızıp sızmadığının anlaşılması için verilen kokulandırmada kullanılan tüpten PHD gazı sızdı. PHD gazının kokusundan etkilenen işçiler kendilerini dışarı attı. Haber verilmesi üzerine fabrikaya çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kusma, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetler görülen işçilerden ilk etapta, 10'u ambulansla, 27'si de fabrikaya ait araçlarla Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı. PHD gazının zehirleme etkisinin bulunmadığı, işçilerin keskin kokusu nedeniyle etkilendiği bildirildi.
Denizli Valisi Hasan Karahan, gazdan etkilenen işçileri Denizli Devlet Hastanesinde ziyaret ederek, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk ve İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’dan hastalar hakkında bilgiler aldı.

"Zehirlenenlerin sayısı 68’e yükseldi"
Karahan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, gazdan etkilenenlerin sayısını 68 olarak açıkladı. Vali Karahan, "Fabrikanın enerji dolum tesisinde, gaz sızıntısı sonucu bir zehirlenme vakası yaşandı. Şuanda hastanelerimizde 68 müracaat oldu. şuanda hepsinin sağlık durumu iyi, hepsi gözetim altında. 18 kişi devlet hastanemizde, diğerleri özel ve üniversite hastanesinde bulunuyor. Şuanda bir sıkıntı yok" dedi. 

"Bir zehirlenme var, soruşturma devam ediyor"
Gazdan dolayı zehirlenmenin olduğunu bildiren Vali Karahan, olayla ilgili soruşturma açıldığını söyledi. Vali Karahan, "Tedbirler ve neden olduğu ile ilgili inceleme ve araştırmalarımız devam ediyor. Bir arıza mı var, ona bakıyoruz. Bu gaz verildiğinde sarımsak kokulu bir uyarıcı. Asıl gaz dediğimiz, öncesinde olmuş. Bu daha hafif biraz. Tabi gaz zehirlenmesi var. Biz sebebini ve nasıl engellenebileceğini araştırıyoruz. Bir sorun varsa, sorumlu varsa, bununla ilgili resmi işlemler devam ediyor. Soruşturma boyutu devam ediyor" diye konuştu.