HABERDENİZLİ.COM

02 Haziran’da (yarın) 8. Sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (MS) ve 03 Haziran’da (Pazar) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. 
 
Denizli’de  Merkezi Sınava 11 bin 897 sekizinci sınıf öğrencisi 41 okulda katılacak. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına ise Denizli’de toplam 15 bin 779 öğrenci katılacak. Sınav il genelinde 55 okulda gerçekleştirilecek.

Sınav öncesi bir açıklama yapan Denizli Valisi hasan Karahan, sınava katılacak öğrencilere başarılar diledi. 

Denizli Valiliği olarak sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri alındığını belirten Karahan, “söz konusu sınavlar öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğinden, tüm vatandaşlarımızdan da  02 Haziran 2018 Cumartesi ve 03 Haziran 2018 Pazar günü 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek tüm durumlardan kaçınarak, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum.” dedi.