Denizli bir sanayi kenti olmasının yanı sıra bir tarım kenti de. Denizli'den hububat ürünleri dahil olmak üzere, bir çok meyve ve sebze; ayva, armut, şaraplık üzüm, sofralık üzüm, kuru üzüm, karpuz, kavun, kiraz, vişne, çilek, nar, kestane, kuru üzüm, domates, salatalık, kuru fasulye, kuru incir ön planda yer alıyor. Bu ürünlerin yanı sıra işlenmiş meyve ve sebze ürünleri de önemli oranda ihraç ediliyor. Su ürünleri ve hayvansal ürünleri ihracatında da Denizli önemli bir paya sahip. 
Denizli yaş sebze ve meyve ihracatının büyük kısmını Beyaz Rusya başta olmak üzere Almanya, Hollanda gibi Türklerin de çok olduğu AB ülkelerine gerçekleştiriliyor. Burnun yanında Afrika ve Asya’da Denizli’nin ürünlerini pazarladığı bölgeler arasında başı çekiyor. 
Denizli 2014 yılında tarımsal ve hayvansal ürün ihracatında öyle bir başarıya imza attı ki, 89 ülkeye 154  milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. 7 kıtada Denizli ürünleri sofraları adeta donattı. İhracattaki devamlı yükseliş tarım ürünleri yetiştirme ve pazarlama da Denizli'nin kabuk değiştirdiğinin göstergesi oldu.