Denizli’nin turizmden daha fazla pay alabilmesi için yatırım ve tanıtım atağına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası yayınlar yapan Türkiye’nin önde gelen medya kurumlarını ağırladı. Programa, Habertürk TV, Ülke TV, Hürriyet Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Posta Gazetesi, Dünya Gazetesi, Türkiye Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Platin Dergisi, Forbes Dergisi, Elele Dergisi, Para Dergisi, Hi-tech Dergisi/Otelcilik Dergisi, Skyroad Dergisi, Gastronomi Dergisi, Food&Travel Dergisi, Ekonomist Dergisi ve Skylife, Suntines Dergileri gibi ulusal medyanın temsilcileri katıldı. Denizli’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gören konuklar Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif turizm yatırımı olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’ndaki bungalov evlerde konaklama imkanı buldu.  Denizli’nin tanıtımına katkı sağlayıp, turizmden aldığı payı artırmak amacıyla ulusal medya kurumu temsilcilerinin konuk edildiği 3 günlük program, Beyaz Cennet Pamukkale ve Hierapolis Antik Gezisi ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katıldığı gezi 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı ile devam etti. Babadağlılar İşhanı’nda kentin ürettiği havlu ve bornozları inceleyen konuklar daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya ile Çamlık Parkı’nı gezdi. 

Bungalov evlerde konakladılar

Ulusal medya temsilcilerinin akşamki programı ise Teleferik ve Bağbaşı Yaylası oldu. 1400 metre rakımda bulunan yaylanın muhteşem manzarası ve temiz havasına hayran kalan konuklar doğa harikası ortamda bulunan bungalov evlerde konaklama imkanı buldu. Ertesi gün dokumalarıyla ünlü Buldan ilçesini ziyaret eden konuklar programın son gününde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2008 yılından beri kazı sorumluluğunu üstlendiği Laodikya Antik Kenti’ni gezdi. Denizli’nin geçmişine ışık tutan tarihi değerleri inceleyen ulusal medya temsilcileri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın düzenlediği basın toplantısına katıldı.


10 milyon turist hedefi

Çamlık’ta düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları ve hayata geçireceği projeleri anlatan Başkan Zolan, Denizli’nin sanayi ve tarım şehri olmasının yanında zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Doğal, tarih, sağlık, kış ve yayla turizmini geliştirmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Zolan, sözlerine şöyle devam etti: “Turizmde lokomotifimiz olan Pamukkale, dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe sahip ve yılda 2 buçuk milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiği yer. Denizli en çok ziyaret edilen iller sıralamasında 5’inci sırada. Ancak Denizli turizm potansiyelinin yüzde 10’u kullanıyor. Denizli’nin güzelliklerini sadece Denizlililerin yaşaması bencillik olur. Bu güzellikleri ülkemize ve dünyaya daha iyi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. 2023’e kadar Denizlimize 10 milyon turist gelmesini sağlayacağız. Turizmin parlayan yıldızı Denizli.”

Denizli, Avrupa standartlarının üzerinde yeşil bir kent

Denizli’nin Türkiye’nin en temiz ve en çevreci kent unvanını aldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Denizli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 13 metrekare. Bu oranın Avrupa’daki standardı ise 8 metrekare. Yaptığımız çalışmalarla Denizlimizi bu alanda Avrupa standartlarının üzerine çıkardık” ifadelerini kullandı. Başkan Zolan, “Denizli bulunduğu konumu, sahip olduğu değerleri, çalışkan insanlarıyla ayrı bir değer ayrı bir güzellik ve güzelliklerin toplamının buluştuğu bir yer” diyerek, tekstil sektörü ile ön plana çıkan kentin 170’in üzerinde ülkeye ihracat yaptığını, Denizli’nin ihracatta Türkiye’deki 81 il içinde 8’inci sırada olduğunu söyledi.


1 yıl içinde 1 milyar Lira’lık yatırım yapacağız

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kamuoyuyla paylaştıkları 121 Dev Projesini 1 yıl içinde tamamlayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Kentimize 1 yıl içinde 1 milyar Lira’lık yatırım yapacağız. Denizlimiz bu yatırımlarla daha güzel hale gelecek, tarihi değerleri, turizmi ve üretimiyle örnek bir şehir olmayı sürdürecek. Dünyada Denizli bilinir hale gelecek. Denizlimizin değerlerine sahip çıkma noktasında gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.