Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’nin Türkiye’nin avantajları en fazla şehirlerden biri olduğunu belirterek, “Sanayiden turizme, tarımdan termale kadar varlığımızı ileriye doğru katlayabiliriz. Kentin her sorununu her ortamda şeffaf bir şekilde tartışıyoruz. Yıllardır atıl durumdaki organize sanayi bölgeleri ayağa kalkacak. Sanayi ve turizm yatırımları, kentsel dönüşümlerle Denizli şaha kalkacak, Türkiye’nin en zengin ve modern kentlerinden biri olacak” dedi. Vali Abdülkadir Demir, İl Genel Meclis Toplantısı’na katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, yapılan çalışmalar ve hedeflere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Abdülkadir Demir, İl Özel İdarelerinin özellikle yerel yönetimler anlamında çok büyük gelişmeler kaydettiğini söyledi. Vali Demir, “İl özel idareleri sistemi zaman zaman tartışılıyor. Ama Türkiye bu konuda önemli mesafeler aldı. İl özel idareleri ülke demokrasisinde önemli katkılar sağlayacak” dedi. Bu salonlarda, bu şehrin tüm sorunlarının tartışıldığını hatırlatan Vali Demir, “Önemli olan ilin en son noktasındaki insanları temsil eden meclis üyelerinin, son noktadaki sorunun çözümü için uğraşıyor olmasıdır. Fikirlerin tartışıldığı yerde her zaman doğru bulunuyor. Herkes düşüncesini ifade ediyor. Hoşgörüyle yapılan fikir tartışmalarında hedef her zaman Denizli’nin daha iyi noktalara gelmesi” diye konuştu.

En avantajlı kentlerden biri

Denizli’nin Türkiye’nin avantajları en fazla şehirlerden birisi olduğunu, özellikle belli konularda çok önemli mesafeler aldığını ifade eden Vali Demir, “Bundan sonraki dönemlerde de bu devam edecek. Dünya miras listesinde bulunan ve dünyada tek olan Pamukkale’ye sahip olmak Denizli için büyük avantaj. Son dönemde termal sularla ilgili çalışmalarda da önemli çalışmalar yapılıyor. Türkiye’nin en zengin termal kaynakları Denizli’de. Turizm, Pamukkale merkezli ama çevredeki tüm imkânlarda değerlendirilmeli” diye konuştu. Denizli’nin sanayisi ile bir kent olduğunu ve tekstilin ilk sırayı aldığını belirten Vali Demir, “Ancak kısa vadede yapılması gereken şeyler var. Bunlardan en önemlisi organize sanayi bölgelerinin mutlak suretli il ekonomisine kazandırılması. 15 yıldır yatırım bekleyen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 13 yıldır hayal edilen Sera OSB, Deri OSB’ne yatırımlar yapılacak, sanayiye kazandırılacak. Mermer OSB aktif hale getirilecek. On binlerce insanımız iş bulacak. Milyonlarca dolarlık dev yatırımlar olacak. Sanayi ile ilgili varlığımızı ileriye doğru katlayabiliriz. Termal ısıtma ile yapılan üretim sadece 500 dönüm. Bu şehir için çok küçük rakamlar bunlar. Kapasitemiz daha fazla. Çok hızlı şekilde enerji ile birlikte tarımı da geliştirmek zorundayız” dedi.
Denizlinin hayalleri gerçek olacak

Hedeflerinin Denizli’ye nereden girilirse girilsin, insanların Denizli’yi fark edecek bir atmosfer oluşturmak olduğunu anlatan Vali Demir, “Tripolis antik kentindeki kazı çalışmaları bu yıl yeniden başlayacak. Bunun yanı sıra Tabea Antik Kentindeki restorasyon çalışmaları da hız kazanacak. Pamukkale merkezli etkili bir turizm atağı yapacağız. Denizli kent merkezinden, Pamukkale’ye kadar yaya ve bisiklet yolu yapacağız. Denizli yıllardır kurduğu hayalleri bir bir hayata geçirecek.” şeklinde konuştu.