DENİZLİ (CİHAN)- Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın finalinin ardından Türkçe'nin çocuklarından 47'si Denizli'ye geliyor. 26 Haziran 2011 Pazar günü saat 21.00'de Atatürk Stadı'nda Endonezya, Mozambik, Tacikistan, Moldova, Irak, Bangladeş, Azerbaycan, Kenya, Norveç, Tayland, Hindistan, Nepal, Kırgızistan, Nahcivan, Afganistan, Arnavutluk, Kazakistan, Türkmenistan ve Bangladeş'ten gelen öğrenciler, maharetlerini sergileyecek.
Bu yıl şehirdeki Türkçe şöleni, Denizli Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD)'nin himayesinde yapılacak. GETİAD Başkanı Erdem Aydın, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Denizli’de düzenlenecek şölenin 26 Haziran Pazar günü, Atatürk Stadı'nda yapılacağını kaydetti.
Denizli'deki şölenin ana sponsoru Pamukkale Gül Termal’in ortakları Özgür Usta ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Aydın, 20 ülkeden gelecek öğrencilerin Denizli halkına unutulmaz bir gece yaşatacağını ifade etti.
Aydın, Atatürk Stadyumu'nda 26 Haziran Pazar günü saat 21.00'den itibaren başlayacak büyük şölende her hangi bir izdihamın yaşanmaması için izleyicilerin ücretsiz olarak giriş biletlerini GETİAD’dan temin edebileceklerini belirtti. Aydın, gelemeyenler için de Adiye Parkı, İncirlipınar Parkı ve Denizli Belediyesi önünde dev ekranlardan şölenin canlı olarak yayınlanacağını sözlerine ekledi.
    Olimpiyatların Denizli ana sponsoru olan Pamukkale Gül Termal’in ortaklarından Özgür Usta da böylesi bir organizasyona destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

CİHAN