HABERDENİZLİ.COM

2018 yılının ilk fahri trafik müfettişleri toplantısı Denizli Polis Evi’nde gerçekleştirildi.  501 Fahri Trafik Müfettişi bulunan Denizli’de toplantıya 150’ye yakın fahri trafik müfettişi katıldı. Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Denizli Trafik Denetleme Şube Müdürü Mithat Tüzüner, Fahri Trafik Müfettişliği’nin Trafik güvenliğini sağlamak, denetim hizmetlerinde görevli personele yardımcı olmak, sürücülere her zaman ve her yerde denetlendikleri duygusunu yerleştirmek amacıyla 1996 yılında çıkarılan kanunla başladığını ifade etti. 

Fahri trafik müfettişlerinin araç durdurarak Belge ve evrak kontrolü yapamadığının altını çizen Tüzüner, “Fahri Trafik Müfettişleri tespit ettikleri kural ihlallerine ilişkin olarak düzenlediği tutanağı en yakın trafik birimine 7 gün içinde vermek zorundadır.” dedi. 

 2018 yılının ilk 5 ayında Denizli’de görev yapan trafik müfettişlerinin 2 bin 754 ceza tutanağı düzenlediğini belirten Tüzüner, bunların 2 bin 631’nin trafik cezasına dönüştürüldüğünü söyledi.  Cezaya çevrilmeyen 123 tutanağın ise  çeşitli bilgi eksiklikler nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Tüzüner, müfettişlerin tutanak düzenlerken tüm bilgilerin eksiksiz girilmesi konusunda uyarıda bulundu. 

EN ÇOK PARK CEZASI KESTİLER

Denizli’de ki 51 trafik müfettişinden 220’sinin son 3 yılda hiç tutanak düzenlemediğini söyleyen Tüzüner,  trafik müfettişliği için 350 kişinin daha başvuruda bulunduğunu fakat henüz onaylanmadığını ifade etti. Müfettişlerin 2018 yılında ilk 5 ayda en çok park ihlali sebebiyle ceza kestiğini belirten Tüzüner, “müfettişlerimiz 838 adet park ihlali, 316 adet kırmızı ışık cezası, 116 adet trafik işaretlerine uymama, 91 adet araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, 20 adet te kasksız motosiklet kullanma cezası kesmiştir.” dedi.  

KAVŞAK KAZALARI DENİZLİ’DE İLK SIRADA

Denizli’de meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının büyük çoğunluğunu kavşaklarda meydana geldiğinin altını çizen Tüzüner, “Denizli’de çok sayıda kontrolsüz kavşak bulunması nedeniyle kavşak kazaları maalesef ilk sırada yer almaktadır. Araçların kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmaması nedeniyle 2017 yılında 601 ölümlü veya yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bütün sürücülerimize tavsiyemiz;  hangi kavşak olursa olsun, geçiş önceliğiniz bulunsa bile kavşağa girerken ayağını gazdan çekin.” şeklinde konuştu.  

PAZARTESİ, CUMA VE CUMARTESİ’YE DİKKAT

2018 yılının ilk 3 ayı incelendiğinde kazların çoğunlukla Pazartesi ve Cuma günleri meydana geldiğini söyleyen Tüzüner, “Denizli’de Pazartesi, Cuma ve Cumartesi günleri aşırı bir trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. En çok kaza da Pazartesi ve Cuma günü yaşanıyor. Kazalar genellikle gündüz meydana geliyor.”  Diye konuştu. 
Tüzüner’in sunumunun ardından  fahri trafik müfettişleri soru, şikayet ve önerilerini dile getirdi.